“Kentsel dönüşümde Şili modeli uygulayacağız”

SİYASET 07.04.2023 - 06:56, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1803+ kez okundu.
 

“Kentsel dönüşümde Şili modeli uygulayacağız”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde iftar programında gazetecilerle bir araya gelen Abdullah Kaplan, gündemin en can alıcı konusu olan deprem ve kentsel dönüşüm hakkında projesini açıkladı.

  Kaplan, Adana’da Şili Modeli’ni uygulamak istediklerini belirterek, “ Şili Modeli; Devlet yarım konutlar yapacak. Yani; devlet üç oda bir salon yerine bir oda bir salon yapacak. Bir oda bir salonu boş bırakacak ama aslında üç oda bir salonun altyapısını inşaat sırasında yapıyor olacak. Bu yarım ev modellerinin iki avantajı var. Bir; depreme dayanıklı zeminlerde şehrin dışında kırsala yapılması çok kolay ve hızlı bir şekilde yapılması mümkün evler olacak. İkincisi; bu evlerin yapı maliyetini veya devlete yükünü azaltmak için de Avrupa Birliği veya Birleşmiş Milletler ’in “housing (konutlandırma)” fonlarına başvuruda bulunulacak. Adana ili genelinde kentsel dönüşümün hızlanması için yıkılma kararı olan hasarlı evler veya depreme uygun görülmeyen, dayanıklı olmayan evlerin yıkımını başlattığımızda, insanları içine yerleştireceğimiz daha önce dünyada Şili'de, Peru’da uygulanmış modeldeki konut projelerini Türkiye'de yapmak istiyoruz. Bu konut projelerinde güneş enerjisini kullanarak konutların elektrik üretimlerini biyoenerji olarak sağlayacağız, aynı şekilde hobi bahçeleri veya etrafındaki tarım arazilerinde de ekolojik tarıma uygun şekilde katma değeri yüksek ürün yetiştiriciliğinin önünü açacağımız proje alanlarını bina sakinlerine devletimiz tahsis edecek. Devlet buraların tarım alanlarını verecek. Devlet, depreme dayanıklı, dağda, yaylada yarım evleri inşa edecek.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde iftar programında gazetecilerle bir araya gelen Abdullah Kaplan, gündemin en can alıcı konusu olan deprem ve kentsel dönüşüm hakkında projesini açıkladı.

 

Kaplan, Adana’da Şili Modeli’ni uygulamak istediklerini belirterek,

“ Şili Modeli; Devlet yarım konutlar yapacak. Yani; devlet üç oda bir salon yerine bir oda bir salon yapacak. Bir oda bir salonu boş bırakacak ama aslında üç oda bir salonun altyapısını inşaat sırasında yapıyor olacak. Bu yarım ev modellerinin iki avantajı var.

Bir; depreme dayanıklı zeminlerde şehrin dışında kırsala yapılması çok kolay ve hızlı bir şekilde yapılması mümkün evler olacak.

İkincisi; bu evlerin yapı maliyetini veya devlete yükünü azaltmak için de Avrupa Birliği veya Birleşmiş Milletler ’in “housing (konutlandırma)” fonlarına başvuruda bulunulacak.

Adana ili genelinde kentsel dönüşümün hızlanması için yıkılma kararı olan hasarlı evler veya depreme uygun görülmeyen, dayanıklı olmayan evlerin yıkımını başlattığımızda, insanları içine yerleştireceğimiz daha önce dünyada Şili'de, Peru’da uygulanmış modeldeki konut projelerini Türkiye'de yapmak istiyoruz.

Bu konut projelerinde güneş enerjisini kullanarak konutların elektrik üretimlerini biyoenerji olarak sağlayacağız, aynı şekilde hobi bahçeleri veya etrafındaki tarım arazilerinde de ekolojik tarıma uygun şekilde katma değeri yüksek ürün yetiştiriciliğinin önünü açacağımız proje alanlarını bina sakinlerine devletimiz tahsis edecek. Devlet buraların tarım alanlarını verecek. Devlet, depreme dayanıklı, dağda, yaylada yarım evleri inşa edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.