ARÇELİK, MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NE YURT BAĞIŞLADI

GÜNDEM 12.05.2023 - 07:08, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2987+ kez okundu.
 

ARÇELİK, MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NE YURT BAĞIŞLADI

ARÇELİK, MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN YURT BAĞIŞLADI

  Arçelik, depremden etkilenen bölgelere gıda, hijyen ve barınma ihtiyaçları için destek olmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Koç Holding’in Topluluk şirketleriyle birlikte 4 farklı şehirde kurduğu ve 20 bin kişinin yaşayacağı konteyner kentlerin yapımına destek olan Arçelik, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanlarının kalması için iki binadan oluşan yurt bağışladı. Malatya İnönü Üniversitesi merkez yerleşkesinde yer alan yurtların toplam 550 yatak kapasitesi bulunuyor. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanları yurdunun açılışı Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve aralarında Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Dr. Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer’in de bulunduğu Arçelik üst yönetiminin katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreninde konuşan Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Hastane çalışanlarımızın depremden sonra bu yurtlarda barınmaları sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesinde kritik bir rol oynamıştır. Örneğin; 6 Şubat depremlerinden sonra 27 karaciğer, 38 kemik iliği nakli yapılmış, 2023 yılı toplam karaciğer nakli sayısı 67, kemik iliği nakli ise 57’ye ulaşmıştır. Depremden sonra onkoloji bölümlerine başvuran hasta sayısı 2352’dir. Depremden sonra evleri hasarlı olan 1270 sağlık çalışanımız hastanemizde barınmıştır. Kısacası bu iki yurt binasının alınarak sağlık çalışanlarımızın kullanımına tahsis edilmiş olması büyük önem arz etmektedir. Koç Topluluğuna, ülkemizin en güzide markaları Arçelik ve Beko’ya en zor zamanımızda bize en büyük katkıyı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi. 
ARÇELİK, MALATYA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN YURT BAĞIŞLADI

 

Arçelik, depremden etkilenen bölgelere gıda, hijyen ve barınma ihtiyaçları için destek olmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Koç Holding’in Topluluk şirketleriyle birlikte 4 farklı şehirde kurduğu ve 20 bin kişinin yaşayacağı konteyner kentlerin yapımına destek olan Arçelik, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanlarının kalması için iki binadan oluşan yurt bağışladı. Malatya İnönü Üniversitesi merkez yerleşkesinde yer alan yurtların toplam 550 yatak kapasitesi bulunuyor.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanları yurdunun açılışı Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve aralarında Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Dr. Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer’in de bulunduğu Arçelik üst yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay “Hastane çalışanlarımızın depremden sonra bu yurtlarda barınmaları sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesinde kritik bir rol oynamıştır. Örneğin; 6 Şubat depremlerinden sonra 27 karaciğer, 38 kemik iliği nakli yapılmış, 2023 yılı toplam karaciğer nakli sayısı 67, kemik iliği nakli ise 57’ye ulaşmıştır. Depremden sonra onkoloji bölümlerine başvuran hasta sayısı 2352’dir. Depremden sonra evleri hasarlı olan 1270 sağlık çalışanımız hastanemizde barınmıştır. Kısacası bu iki yurt binasının alınarak sağlık çalışanlarımızın kullanımına tahsis edilmiş olması büyük önem arz etmektedir. Koç Topluluğuna, ülkemizin en güzide markaları Arçelik ve Beko’ya en zor zamanımızda bize en büyük katkıyı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.