SANKO’DA “SİYAHTAN BEYAZA YALNIZLIKLAR” FOTOĞRAF SERGİSİ

KÜLTÜR 13.05.2023 - 12:41, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 2232+ kez okundu.
 

SANKO’DA “SİYAHTAN BEYAZA YALNIZLIKLAR” FOTOĞRAF SERGİSİ

Yazar ve fotoğraf sanatçısı Güven Baykan, SANKO Sanat Galerisi’nde “Siyah’tan Beyaza Yalnızlıklar” temalı fotoğraf sergisini açtı.

  Sergi açılışında konusan Baykan, yaşanan deprem felaketi sonrası bölge halkının sanatla buluşmasının iyileşmeye katkı sunacağını belirterek, “Fotoğraf dünyanın her tarafında anlaşılan ve geçerliliği olan bir dil” dedi.   Bütün renklerin siyah ile beyaz arasında saklı olduğunu ifade eden Baykan, “Renkle bir şey anlatabilirsin ama siyah ile beyaz arasında renk yelpazesi çok geniş. Renklerle çok güzel fotoğraflar oluşturabilirsiniz ama siyah ile beyazda duygu vardır. O nedenle çalışmalarımda siyah ve beyazı tercih ettim” diye konuştu.   Her bireyin yaşam içerisinde bir not bırakmaya çalıştığına dikkat çeken Baykan, sözlerini şöyle sürdürdü:   “Aslında hepimiz yaptıklarımızla yaşamda iz bırakıyoruz. Benim notlarım da fotoğraf, öykü ve şiir üzerine. Bu anlatıda duygudan duyguya değişiyor. Duygular sanatın oluşumunu ve izleyicinin ruh halini de etkiliyor. Sanat yaparken sanatçıya, izleyiciyle buluştuktan sonra ise tamamen izleyiciye aittir.   Fotoğraflarımda bıraktığım boşlukla izleyiciye hayal kurma alanı sağlıyorum. Bu sayede izleyici ile konuşup dertleşiyorum. Fotoğraf düşsel bir süreçtir. Önce kurar, düşler ve harekete geçersin. Kadraj içerisinde hikaye aslında fotoğrafı çekenin geçmişteki öyküsünü anlatır. Zamanı durdurabilme yetisine sahip olursan iyi bir fotoğraf ortaya çıkar.”
Yazar ve fotoğraf sanatçısı Güven Baykan, SANKO Sanat Galerisi’nde “Siyah’tan Beyaza Yalnızlıklar” temalı fotoğraf sergisini açtı.

 

Sergi açılışında konusan Baykan, yaşanan deprem felaketi sonrası bölge halkının sanatla buluşmasının iyileşmeye katkı sunacağını belirterek, “Fotoğraf dünyanın her tarafında anlaşılan ve geçerliliği olan bir dil” dedi.

 

Bütün renklerin siyah ile beyaz arasında saklı olduğunu ifade eden Baykan, “Renkle bir şey anlatabilirsin ama siyah ile beyaz arasında renk yelpazesi çok geniş. Renklerle çok güzel fotoğraflar oluşturabilirsiniz ama siyah ile beyazda duygu vardır. O nedenle çalışmalarımda siyah ve beyazı tercih ettim” diye konuştu.

 

Her bireyin yaşam içerisinde bir not bırakmaya çalıştığına dikkat çeken Baykan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Aslında hepimiz yaptıklarımızla yaşamda iz bırakıyoruz. Benim notlarım da fotoğraf, öykü ve şiir üzerine. Bu anlatıda duygudan duyguya değişiyor. Duygular sanatın oluşumunu ve izleyicinin ruh halini de etkiliyor. Sanat yaparken sanatçıya, izleyiciyle buluştuktan sonra ise tamamen izleyiciye aittir.

 

Fotoğraflarımda bıraktığım boşlukla izleyiciye hayal kurma alanı sağlıyorum. Bu sayede izleyici ile konuşup dertleşiyorum. Fotoğraf düşsel bir süreçtir. Önce kurar, düşler ve harekete geçersin. Kadraj içerisinde hikaye aslında fotoğrafı çekenin geçmişteki öyküsünü anlatır. Zamanı durdurabilme yetisine sahip olursan iyi bir fotoğraf ortaya çıkar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.