Meşaleler Eşliğinde ''Adalet'' Çağrısı

GÜNDEM 07.02.2024 - 17:23, Güncelleme: 07.02.2024 - 17:23 1235+ kez okundu.
 

Meşaleler Eşliğinde ''Adalet'' Çağrısı

Adana’da Tutar Sitesi C Blok’ta hayatını kaybedenlerin yakınları meşaleler eşliğinde yıkılan yerde bir araya gelerek, ‘Adalet İstiyoruz’ dediler.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan ve 63 kişiye mezar olan Tutar Sitesi C blok yıkım alanında saat 18.00’da bir araya gelen ölenlerin yakınları meşaleler yakarak, hep bir ağızdan 63 canın isimlerini tek tek okuyup ardından dua ettiler. Grup daha sonra meşalelerle İller bankasından başlayarak Duygu Cafe’ye kadar yürüdüler. Burada basın açıklaması yapan ölenlerin yakınları, verilen takipsizlik kararına tepki göstererek, ‘’Bu acı çok büyük. Sadece burada onlar değil onlarla beraber bizlerde öldük. Her gün bu acıyı yaşıyoruz. Depremin ardından geçen 1 yılın ardından 4 bloktan sadece C bloğu yıkılan Tutar Sitesi’nde enkaz altında kalarak yaşamlarını yitiren 63 vatandaşımız için adalet arayışımıza destek olmanızı bekliyoruz. Sesimize destek olun.’’ diye çağrıda bulundular. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de anma törenine katılarak, acılarına ortak oldu. Depremzede yakınlarıyla konuşarak bu konuyu Meclise taşıyacağını, konunun da takipçisi olacağının sözünü verdi.
Adana’da Tutar Sitesi C Blok’ta hayatını kaybedenlerin yakınları meşaleler eşliğinde yıkılan yerde bir araya gelerek, ‘Adalet İstiyoruz’ dediler.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerde yıkılan ve 63 kişiye mezar olan Tutar Sitesi C blok yıkım alanında saat 18.00’da bir araya gelen ölenlerin yakınları meşaleler yakarak, hep bir ağızdan 63 canın isimlerini tek tek okuyup ardından dua ettiler.

Grup daha sonra meşalelerle İller bankasından başlayarak Duygu Cafe’ye kadar yürüdüler.

Burada basın açıklaması yapan ölenlerin yakınları, verilen takipsizlik kararına tepki göstererek, ‘’Bu acı çok büyük. Sadece burada onlar değil onlarla beraber bizlerde öldük. Her gün bu acıyı yaşıyoruz. Depremin ardından geçen 1 yılın ardından 4 bloktan sadece C bloğu yıkılan Tutar Sitesi’nde enkaz altında kalarak yaşamlarını yitiren 63 vatandaşımız için adalet arayışımıza destek olmanızı bekliyoruz. Sesimize destek olun.’’ diye çağrıda bulundular.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de anma törenine katılarak, acılarına ortak oldu. Depremzede yakınlarıyla konuşarak bu konuyu Meclise taşıyacağını, konunun da takipçisi olacağının sözünü verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.