SİVİL ANAYASA İÇİN SÖZ GENÇLERDE!

GÜNDEM 25.05.2024 - 17:59, Güncelleme: 25.05.2024 - 17:59 1088+ kez okundu.
 

SİVİL ANAYASA İÇİN SÖZ GENÇLERDE!

GENÇLER SİVİL ANAYASAYA YÖNELİK TALEP VE FİKİRLERİNİ KONUŞMAK ÜZERE ‘’DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI’’NDA BULUŞTU GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK: ‘’ Millet her zaman son sözü söyler. Milletin iradesi üzerinde hiçbir güç yok. Bunu 15 Temmuz 2016'da yaşadık. Millet, iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını meydanlara çıkarak gösterdi.’’

      Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda, Türkiye’nin ikinci yüzyılında gençlerin yeni anayasa sürecinde rol ve katılımlarını merkezileştirmek, yeni anayasa çalışmalarında fikir ve beklentilerini dinlemek amacıyla 27 Mayıs Darbesi’nin 64. yıl dönümünde "Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması" gerçekleştirildi. Gün boyu süren toplantılara Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakan yardımcıları Enes Eminoğlu ve Safa Koçoğlu ile organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen, tarihçi, gazeteci ve Türkiye’nin dört bir yanından 300 kadar genç katıldı.  Osman Aşkın Bak: ‘’ Gençler fikirlerini burada ifade etsinler istedik’’ Toplantıların açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerin sivil anayasa sürecindeki fikirlerine önem verdiklerini söyledi. Türkiye'nin sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Osman Aşkın Bak, "Gündemimizde sivil anayasa konusu var. Cumhurbaşkanımızın çağrısı var. Darbe anayasasının yeni bir anayasayla milletimizin uzlaşma metni olarak ortaya çıkmasını arzu ediyor. TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş'un tüm siyasi partilerle görüşmeleri oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin bu süreçte görüşlerini ifade etmelerini ve burayı; Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nı iyi tanımalarını istedik. Sivil anayasanın oluşmasında gençlerimizin düşüncelerini almak istedik. Gençlerimize çok güveniyoruz. Onların bu konuda konuşmasını istiyoruz’’ diye konuştu.
GENÇLER SİVİL ANAYASAYA YÖNELİK TALEP VE FİKİRLERİNİ KONUŞMAK ÜZERE ‘’DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI’’NDA BULUŞTU GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK: ‘’ Millet her zaman son sözü söyler. Milletin iradesi üzerinde hiçbir güç yok. Bunu 15 Temmuz 2016'da yaşadık. Millet, iradesinin üzerinde hiçbir gücü tanımayacağını meydanlara çıkarak gösterdi.’’

 

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda, Türkiye’nin ikinci yüzyılında gençlerin yeni anayasa sürecinde rol ve katılımlarını merkezileştirmek, yeni anayasa çalışmalarında fikir ve beklentilerini dinlemek amacıyla 27 Mayıs Darbesi’nin 64. yıl dönümünde "Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması" gerçekleştirildi. Gün boyu süren toplantılara Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakan yardımcıları Enes Eminoğlu ve Safa Koçoğlu ile organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu’nun yanı sıra çok sayıda akademisyen, tarihçi, gazeteci ve Türkiye’nin dört bir yanından 300 kadar genç katıldı. 

Osman Aşkın Bak: ‘’ Gençler fikirlerini burada ifade etsinler istedik’’

Toplantıların açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerin sivil anayasa sürecindeki fikirlerine önem verdiklerini söyledi. Türkiye'nin sivil anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Osman Aşkın Bak, "Gündemimizde sivil anayasa konusu var. Cumhurbaşkanımızın çağrısı var. Darbe anayasasının yeni bir anayasayla milletimizin uzlaşma metni olarak ortaya çıkmasını arzu ediyor. TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş'un tüm siyasi partilerle görüşmeleri oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin bu süreçte görüşlerini ifade etmelerini ve burayı; Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nı iyi tanımalarını istedik. Sivil anayasanın oluşmasında gençlerimizin düşüncelerini almak istedik. Gençlerimize çok güveniyoruz. Onların bu konuda konuşmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.