Türk Telekom’dan Türkiye’de bir ilk!

TEKNOLOJİ 29.05.2024 - 07:13, Güncelleme: 29.05.2024 - 07:13 1159+ kez okundu.
 

Türk Telekom’dan Türkiye’de bir ilk!

Yeni nesil 800GE veri iletim teknolojisi ile 800 Gbps hız

    Türk Telekom, veri trafiğinde daha yüksek hız, kapasite ve güvenilirlik sağlayan yeni nesil 800GE teknolojisini uzun mesafede canlı trafik taşıyarak Türkiye’de deneyen ilk operatör oldu. İstanbul-Ankara arasında gerçekleştirilen denemede 800 Gbps’lık bağlantı hızına ulaşıldı. Nokia iş birliği ile yapılan testte; mevcut veri iletim teknolojisinin 2 katı hızlara çıkıldı ve yüzde 44’e varan enerji tasarrufu ölçüldü. Geleceğin iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilen yeni nesil veri iletim teknolojisi ile dijital iş süreçleri kesintisiz ve verimli bir şekilde yürütülürken, ses, video ve veri hizmetleri de entegre bir şekilde sunuluyor.   Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satın Alma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, “Şebekemizi en gelişmiş fiber optik teknolojileri ile güçlendirerek bireysel ve kurumsal müşterilerimizin giderek artan taleplerini bugün olduğu gibi gelecekte de rahatlıkla karşılayabiliyor olacağız. Yaptığımız denemelerde İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehri birbirine 800 Gbps olarak yüksek bir hızla bağladık. Eriştiğimiz bu hızlar ulaşım, dijital oyun, otomotiv, enerji, gıda, tarım, akıllı şehir yönetimi, sağlık ve üretim gibi daha birçok dikey pazar uygulamasının daha verimli kullanılmasına imkân sağlayacak” dedi. 
Yeni nesil 800GE veri iletim teknolojisi ile 800 Gbps hız

 

 

Türk Telekom, veri trafiğinde daha yüksek hız, kapasite ve güvenilirlik sağlayan yeni nesil 800GE teknolojisini uzun mesafede canlı trafik taşıyarak Türkiye’de deneyen ilk operatör oldu. İstanbul-Ankara arasında gerçekleştirilen denemede 800 Gbps’lık bağlantı hızına ulaşıldı. Nokia iş birliği ile yapılan testte; mevcut veri iletim teknolojisinin 2 katı hızlara çıkıldı ve yüzde 44’e varan enerji tasarrufu ölçüldü. Geleceğin iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilen yeni nesil veri iletim teknolojisi ile dijital iş süreçleri kesintisiz ve verimli bir şekilde yürütülürken, ses, video ve veri hizmetleri de entegre bir şekilde sunuluyor.

 

Türk Telekom Destek Hizmetleri ve Satın Alma Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Beytur, “Şebekemizi en gelişmiş fiber optik teknolojileri ile güçlendirerek bireysel ve kurumsal müşterilerimizin giderek artan taleplerini bugün olduğu gibi gelecekte de rahatlıkla karşılayabiliyor olacağız. Yaptığımız denemelerde İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehri birbirine 800 Gbps olarak yüksek bir hızla bağladık. Eriştiğimiz bu hızlar ulaşım, dijital oyun, otomotiv, enerji, gıda, tarım, akıllı şehir yönetimi, sağlık ve üretim gibi daha birçok dikey pazar uygulamasının daha verimli kullanılmasına imkân sağlayacak” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.