TARIMDA ÜRETİM PLANLAMASININ HAYATA GEÇİRİLMESİ ŞARTTIR

EKONOMİ 30.05.2024 - 07:07, Güncelleme: 30.05.2024 - 07:07 1248+ kez okundu.
 

TARIMDA ÜRETİM PLANLAMASININ HAYATA GEÇİRİLMESİ ŞARTTIR

Şahin Bilgiç, “Tarım ve gıdada dışa bağımlılık Ülkemiz için vahim sonuçlar doğurur”

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, tarımda yaşanacak olan en büyük tehlikenin dışa bağımlılık olduğunu söyleyerek “Çok çeşitli ürün yetişen bölgemizde katma değeri yüksek ürünlere yönelerek, Çukurova’nın tarım potansiyelini arttırarak Ülkemizi birçok üründe dışa bağımlı olmaktan kurtarabiliriz” dedi.   OSMAN BAĞIŞ, “SADIK YARİMİZ KARA TOPRAK VE ONU İŞLEYEN İNSANDIR” Tarımın insanın her gününde her anında var olan, var olması gereken bir olgu olduğunu söyleyen ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, açtığı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında “Tarım, tüm dünyada yaşam devam ettiği sürecede var olacaktır. Tarım insanlık tarihi kadar eski ve geleceği kadar da baki olacak bir sektördür. Tarımda iki temel unsur olan insan ve toprak kavramları hiç bir zaman değişmemiştir. Bizlerin sadık yarimiz kara toprak ve onu işleyen insandır. Çünkü insan toprağı işler, eker, biçer ürüne dönüştürür. Emektar üretici ve çiftçilerimiz dünyanın en verimli topraklarına sahip Adana ve Çukurova’da kar’a zarara bakmadan üretime devam ediyor. Hasadı başlayan patates, soğan ve diğer sebzelerin makul olan fiyatlarıyla; tüketicilerin yüzünü yine Adanalı üreticiler güldürmeye çalışıyor. Üretici olmazsa olmazımızdır.” dedi.
Şahin Bilgiç, “Tarım ve gıdada dışa bağımlılık Ülkemiz için vahim sonuçlar doğurur”

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, tarımda yaşanacak olan en büyük tehlikenin dışa bağımlılık olduğunu söyleyerek “Çok çeşitli ürün yetişen bölgemizde katma değeri yüksek ürünlere yönelerek, Çukurova’nın tarım potansiyelini arttırarak Ülkemizi birçok üründe dışa bağımlı olmaktan kurtarabiliriz” dedi.

 

OSMAN BAĞIŞ, “SADIK YARİMİZ KARA TOPRAK VE ONU İŞLEYEN İNSANDIR”

Tarımın insanın her gününde her anında var olan, var olması gereken bir olgu olduğunu söyleyen ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, açtığı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında “Tarım, tüm dünyada yaşam devam ettiği sürecede var olacaktır. Tarım insanlık tarihi kadar eski ve geleceği kadar da baki olacak bir sektördür. Tarımda iki temel unsur olan insan ve toprak kavramları hiç bir zaman değişmemiştir. Bizlerin sadık yarimiz kara toprak ve onu işleyen insandır. Çünkü insan toprağı işler, eker, biçer ürüne dönüştürür. Emektar üretici ve çiftçilerimiz dünyanın en verimli topraklarına sahip Adana ve Çukurova’da kar’a zarara bakmadan üretime devam ediyor. Hasadı başlayan patates, soğan ve diğer sebzelerin makul olan fiyatlarıyla; tüketicilerin yüzünü yine Adanalı üreticiler güldürmeye çalışıyor. Üretici olmazsa olmazımızdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.