Artık eğitimin de ‘yeşil’i makbul!

EĞİTİM 31.05.2024 - 06:21, Güncelleme: 31.05.2024 - 06:21 1312+ kez okundu.
 

Artık eğitimin de ‘yeşil’i makbul!

Sürdürülebilirlik konusunda erişilebilir eğitim imkânı sağlayan online eğitim, güncel içeriklerle sürekli beceri gelişimini kolaylaştırıyor ve çevre dostu öğrenme uygulamalarını teşvik ediyor. Aynı zamanda kağıt ve enerji tüketimini azaltarak gezegenin geleceğine katkı sunuyor.

    Teedo Online Eğitim Platformu Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Direktörü Cansu Karagül, “Online eğitim, bir konuyu öğrenmek için gereken süreyi yüzde 40 ila 60 oranında azaltabilir. Bununla birlikte, yüz yüze öğrenmeye göre öğrenci başına yüzde 85 daha az CO2 emisyonu üretir. Dolayısıyla online mesleki eğitimlerin şirketler ve kamu tarafından da yeşil eğitim ve sürdürülebilirlik adına daha fazla desteklenmesi gerekiyor” dedi.   Dünya çapında sürdürülebilirlik, iş dünyasının ve toplumun geleceği için kritik bir konu haline gelirken, tüm dünyada olduğu Türkiye’de de yaygınlaşan online eğitim, çevresel zorlukların üstesinden gelmede önemli bir araç olarak öne çıkıyor.  Bir yandan online eğitim sayesinde en basitinden karbon salımına yol açacak yolculukların sayısı önemli oranda azalırken, sürdürülebilirlik konularında verilen eğitimlerle de her disiplinden bireyin bu alanda bilgi ve becerisinin artması sağlanıyor. Online mesleki eğitimler, çalışanlara esneklik ve erişilebilirlik açısından avantajlar sunuyor. Geleneksel sınıf eğitimlerine kıyasla daha uygun maliyetli ve zamandan tasarruf sağlayan bu yaklaşım, çalışanların işlerini sürdürürken sürekli olarak öğrenme ve gelişme fırsatı bulmalarını sağlıyor.   Online eğitim, mesafeleri ortadan kaldırıyor, güncel içerikle sürekli beceri gelişimini kolaylaştırıyor ve çevre dostu öğrenme uygulamalarını teşvik ediyor. Sınıf içi yazışmalar, ders kitapları, testlerin yol açtığı büyük miktarda kâğıt tüketimine son veriyor. Yalnızca ABD'de kâğıt ihtiyacını karşılamak için her yıl 55 ila 100 milyon ağacın kesildiği tahmin ediliyor. Kullanılan kağıdın yalnızca yarısı geri dönüştürülüyor. Geri kalanı ise geri dönüştürülemeyen atıklar olarak çevreye zarar vermeye devam ediyor. Ağaçların kurtulmasına eğitim kurumlarındaki elektrik ve su tüketiminin azalmasını da ekleyecek olursak online eğitimin gezegenin geleceğine yaptığı katkının ne kadar büyük olduğunu anlarız.
Sürdürülebilirlik konusunda erişilebilir eğitim imkânı sağlayan online eğitim, güncel içeriklerle sürekli beceri gelişimini kolaylaştırıyor ve çevre dostu öğrenme uygulamalarını teşvik ediyor. Aynı zamanda kağıt ve enerji tüketimini azaltarak gezegenin geleceğine katkı sunuyor.

style="text-align:center"> 

style="text-align:center"> 

style="text-align:center"> style="font-size:18px">Teedo Online Eğitim Platformu Pazarlama ve Büyümeden Sorumlu Direktörü Cansu Karagül, “Online eğitim, bir konuyu öğrenmek için gereken süreyi yüzde 40 ila 60 oranında azaltabilir. Bununla birlikte, yüz yüze öğrenmeye göre öğrenci başına yüzde 85 daha az CO2 emisyonu üretir. Dolayısıyla online mesleki eğitimlerin şirketler ve kamu tarafından da yeşil eğitim ve sürdürülebilirlik adına daha fazla desteklenmesi gerekiyor” dedi.

style="text-align:center"> 

style="text-align:justify"> style="color:rgb(13, 13, 13)">Dünya çapında sürdürülebilirlik, dünyasının ve toplumun geleceği için kritik bir konu haline gelirken, tüm dünyada olduğu Türkiye’de de yaygınlaşan online eğitim, çevresel zorlukların üstesinden gelmede önemli bir araç olarak öne çıkıyor.  Bir yandan online eğitim sayesinde en basitinden karbon salımına yol açacak yolculukların sayısı önemli oranda azalırken, sürdürülebilirlik konularında verilen eğitimlerle de her disiplinden bireyin bu alanda bilgi ve becerisinin artması sağlanıyor.  style="color:rgb(13, 13, 13)">Online mesleki eğitimler, çalışanlara esneklik ve erişilebilirlik açısından avantajlar sunuyor. Geleneksel sınıf eğitimlerine kıyasla daha uygun maliyetli ve zamandan tasarruf sağlayan bu yaklaşım, çalışanların işlerini sürdürürken sürekli olarak öğrenme ve gelişme fırsatı bulmalarını sağlıyor.

style="text-align:justify"> 

style="text-align:justify">Online eğitim, mesafeleri ortadan kaldırıyor, güncel içerikle sürekli beceri gelişimini kolaylaştırıyor ve çevre dostu öğrenme uygulamalarını teşvik ediyor. Sınıf içi yazışmalar, ders kitapları, testlerin yol açtığı büyük miktarda kâğıt tüketimine son veriyor. Yalnızca ABD'de kâğıt ihtiyacını karşılamak için her yıl 55 ila 100 milyon ağacın kesildiği tahmin ediliyor. Kullanılan kağıdın yalnızca yarısı geri dönüştürülüyor. Geri kalanı ise geri dönüştürülemeyen atıklar olarak çevreye zarar vermeye devam ediyor. Ağaçların kurtulmasına eğitim kurumlarındaki elektrik ve su tüketiminin azalmasını da ekleyecek olursak online eğitimin gezegenin geleceğine yaptığı katkının ne kadar büyük olduğunu anlarız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.