Plastiğin geleceği GPCA Plastik Konferansı’nda tartışıldı

EKONOMİ 06.06.2024 - 06:20, Güncelleme: 06.06.2024 - 06:20 1344+ kez okundu.
 

Plastiğin geleceği GPCA Plastik Konferansı’nda tartışıldı

‘TÜRKİYE DÜNYANIN 6’INCI, AVRUPA’NIN 2’NCİ BÜYÜK PLASTİK MAMUL İŞLEYİCİSİ”

KÖRFEZ ÜLKELERİNE PLASTİK ÇAĞRISI Körfez Petrokimya ve Kimyasallar Derneği (GPCA) ev sahipliğinde düzenlenen konferans geçtiğimiz günlerde Dubai’de gerçekleşti. Endüstri liderleri, politika yapıcılar, akademisyenler ve değer zinciri ortakları, Körfez Petrokimya ve Kimya Derneği GPCA Plastik Konferansı'nda bir araya geldi. Türkiye’nin dünyada 6., Avrupa’da ise 2. en büyük plastik mamul işleyicisi ülke olduğunun bilgisini paylaşan Yeşil Dönüşüm ve Teknoloji Derneği (PAGÇEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, “Türkiye, her yıl 11 milyon ton plastik mamul üretimi yapmaktadır. Türkiye ve Körfez ülkeleri plastik mamul üretimi ve petrokimyasalların üretiminde birbirini tamamlar iki ekonomidir. Bu sebeple tüm Körfez Ülkeleri üreticilerini Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ediyoruz.” dedi. Yeşil dönüşüm sürecinde zorlukların üstesinden gelmek için sivil toplum örgütlerinin gücüne vurgu yapan Eroğlu, “TOBB Türkiye Plastik, Kauçuk Kompozit Sanayi Meclisi, PAGEV ve PAGÇEV olarak iş birliğini daha da geliştirmek istiyoruz.” dedi.   GPCA Plastik Konferansı; Kanada, Ottawa’da yapılan Hükümetler Arası Müzakere Komitesi'nin (INC-4) dördüncü oturumunun ardından, Körfez ülkeleri plastik üreticileri ve değer zinciri ortaklarını Dubai'de bir araya getirerek, plastikler için sürdürülebilir bir dönüşümü sağlamak için gerekli teknolojileri, yenilikleri ve iş birliğinin önemi tartışmalarına ev sahipliği yaptı. 13. GPCA Plastik Konferansı’nda, kısa vadeli olarak bölge ve küresel plastik endüstrisi için geçerli olan temalar ele alınırken, plastiklerin geleceğini şekillendirmede nasıl bir yol izleneceğini, körfez ülkelerinde geri dönüşüm sektörünün nasıl ilerletileceğini, sürdürülebilirlik için yenilik yapma odaklanmasının artışını ve Geri Dönüşüm Tasarımı için teknolojik gelişmeler (DfR) konuşuldu.
‘TÜRKİYE DÜNYANIN 6’INCI, AVRUPA’NIN 2’NCİ BÜYÜK PLASTİK MAMUL İŞLEYİCİSİ”

KÖRFEZ ÜLKELERİNE PLASTİK ÇAĞRISI

Körfez Petrokimya ve Kimyasallar Derneği (GPCA) ev sahipliğinde düzenlenen konferans geçtiğimiz günlerde Dubai’de gerçekleşti. Endüstri liderleri, politika yapıcılar, akademisyenler ve değer zinciri ortakları, Körfez Petrokimya ve Kimya Derneği GPCA Plastik Konferansı'nda bir araya geldi. Türkiye’nin dünyada 6., Avrupa’da ise 2. en büyük plastik mamul işleyicisi ülke olduğunun bilgisini paylaşan Yeşil Dönüşüm ve Teknoloji Derneği (PAGÇEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, “Türkiye, her yıl 11 milyon ton plastik mamul üretimi yapmaktadır. Türkiye ve Körfez ülkeleri plastik mamul üretimi ve petrokimyasalların üretiminde birbirini tamamlar iki ekonomidir. Bu sebeple tüm Körfez Ülkeleri üreticilerini Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ediyoruz.” dedi. Yeşil dönüşüm sürecinde zorlukların üstesinden gelmek için sivil toplum örgütlerinin gücüne vurgu yapan Eroğlu, “TOBB Türkiye Plastik, Kauçuk Kompozit Sanayi Meclisi, PAGEV ve PAGÇEV olarak iş birliğini daha da geliştirmek istiyoruz.” dedi.

 

GPCA Plastik Konferansı; Kanada, Ottawa’da yapılan Hükümetler Arası Müzakere Komitesi'nin (INC-4) dördüncü oturumunun ardından, Körfez ülkeleri plastik üreticileri ve değer zinciri ortaklarını Dubai'de bir araya getirerek, plastikler için sürdürülebilir bir dönüşümü sağlamak için gerekli teknolojileri, yenilikleri ve iş birliğinin önemi tartışmalarına ev sahipliği yaptı. 13. GPCA Plastik Konferansı’nda, kısa vadeli olarak bölge ve küresel plastik endüstrisi için geçerli olan temalar ele alınırken, plastiklerin geleceğini şekillendirmede nasıl bir yol izleneceğini, körfez ülkelerinde geri dönüşüm sektörünün nasıl ilerletileceğini, sürdürülebilirlik için yenilik yapma odaklanmasının artışını ve Geri Dönüşüm Tasarımı için teknolojik gelişmeler (DfR) konuşuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.