Tatilcileri hedef alan sekiz tehdit

YAŞAM 14.06.2024 - 06:40, Güncelleme: 14.06.2024 - 06:40 1352+ kez okundu.
 

Tatilcileri hedef alan sekiz tehdit

Seyahat dolandırıcılarının tuzağına düşmeyin

        Hafta sonu izin günleri ve Kurban Bayramı ile birlikte dokuz güne uzayan tatil dönemi için planlar yapılmaya başlandı. Havaların ısınması, okulların tatil olması ve üniversite sınavlarının da bitmesiyle birlikte  tatil  dört gözle beklenirken internet dolandırıcılıklarına karşı uyanık olmakta da fayda var. Tatil sezonunda nasıl güvende kalınır? Yukarıdaki senaryolardan uzak durmak için yapabileceğiniz pek çok şey var: ·       Araştırmanızı yapın, başkalarının dolandırılıp dolandırılmadığını görmek için seyahat şirketlerini, otelleri, kiralama şirketlerini ve seyahat acentelerini internetten kontrol edin. ·       İstenmeyen iletişimlere asla yanıt vermeyin. Bir reklam gördüyseniz ve merak ediyorsanız, kuruluşla doğrudan iletişime geçin ve asla e-postadaki, metindeki, reklamdaki iletişim bilgilerini kullanmayın. ·       Havale, hediye kartı, kripto para veya Cash App gibi para uygulamaları ile ödeme yapmayın çünkü bunlar alıcı için hiçbir koruma sağlamaz.  ·       Sahte bir siteye işaret eden yazım hataları olmadığından emin olmak için ziyaret ettiğiniz herhangi bir sitenin URL'sini kontrol edin. ·       Dikkatli olun. Bir şey kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, genellikle gerçek değildir. ·       Çok indirimli tatil ve biletler sunan karanlık web sitelerine aldanmayın. ·       Sanal özel ağ (VPN) olmadan halka açık Wi-Fi kullanmayın ve dışarıda halka açık şarj istasyonlarını kullanmaktan kaçının.
Seyahat dolandırıcılarının tuzağına düşmeyin

 

 

 

 

Hafta sonu izin günleri ve Kurban Bayramı ile birlikte dokuz güne uzayan tatil dönemi için planlar yapılmaya başlandı. Havaların ısınması, okulların tatil olması ve üniversite sınavlarının da bitmesiyle birlikte  tatil  dört gözle beklenirken internet dolandırıcılıklarına karşı uyanık olmakta da fayda var.

Tatil sezonunda nasıl güvende kalınır?

Yukarıdaki senaryolardan uzak durmak için yapabileceğiniz pek çok şey var:

·       Araştırmanızı yapın, başkalarının dolandırılıp dolandırılmadığını görmek için seyahat şirketlerini, otelleri, kiralama şirketlerini ve seyahat acentelerini internetten kontrol edin.

·       İstenmeyen iletişimlere asla yanıt vermeyin. Bir reklam gördüyseniz ve merak ediyorsanız, kuruluşla doğrudan iletişime geçin ve asla e-postadaki, metindeki, reklamdaki iletişim bilgilerini kullanmayın.

·       Havale, hediye kartı, kripto para veya Cash App gibi para uygulamaları ile ödeme yapmayın çünkü bunlar alıcı için hiçbir koruma sağlamaz. 

·       Sahte bir siteye işaret eden yazım hataları olmadığından emin olmak için ziyaret ettiğiniz herhangi bir sitenin URL'sini kontrol edin.

·       Dikkatli olun. Bir şey kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, genellikle gerçek değildir.

·       Çok indirimli tatil ve biletler sunan karanlık web sitelerine aldanmayın.

·       Sanal özel ağ (VPN) olmadan halka açık Wi-Fi kullanmayın ve dışarıda halka açık şarj istasyonlarını kullanmaktan kaçının.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.