Kaynaştırma sınıfları dışlanma duygusu ile baş etmeye yardımcı olur

EĞİTİM 17.06.2024 - 08:13, Güncelleme: 17.06.2024 - 08:13 1789+ kez okundu.
 

Kaynaştırma sınıfları dışlanma duygusu ile baş etmeye yardımcı olur

“Otizmli çocukların yaşıtlarıyla bir arada olması sosyal gelişimleri için bir fırsat”

  Kaynaştırma sınıfları, dışlanma duygusu ile baş etmeye yardımcı oluyor  Geçtiğimiz günlerde otizm spektrum bozukluğuna sahip bir çocuğun mezuniyet gösterisine alınmadığı iddiası gündeme gelmiş ve tepki çekmişti. Uzmanlara göre, gelişimsel farklılıkları olan çocukların, tipik gelişim gösteren çocuklarla aynı sınıfta olması sosyal gelişimleri için gerekli olan bir gruba ait olma duygusunu yaşamalarına yardımcı oluyor.  Otizmli çocukların etkinliklerde tipik gelişim gösteren çocuklarla bir arada olmasının sosyal gelişimleri için bir fırsat olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Ayşe Şahin, “Yaşanan sorunların giderilebilmesi için öncelikle ebeveynlerin, öğretmenlerin ve okul yönetimindeki personelin gelişimsel farklılıkları olan çocuklara destekleyici yaklaşımı gereklidir.” dedi.
“Otizmli çocukların yaşıtlarıyla bir arada olması sosyal gelişimleri için bir fırsat”
border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="m_4361193272143598583mailbody" style="color:rgb(28, 43, 40); font-family:helvetica,arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:1.5; margin-top:0px; padding:20px; width:100%">

style="text-align:center"> 

style="text-align:center"> style="font-size:17px">Kaynaştırma sınıfları, dışlanma duygusu ile baş etmeye yardımcı oluyor style="font-size:17px"> 

style="text-align:center">Geçtiğimiz günlerde otizm spektrum bozukluğuna sahip bir çocuğun mezuniyet gösterisine alınmadığı iddiası gündeme gelmiş ve tepki çekmişti. Uzmanlara göre, gelişimsel farklılıkları olan çocukların, tipik gelişim gösteren çocuklarla aynı sınıfta olması sosyal gelişimleri için gerekli olan bir gruba ait olma duygusunu yaşamalarına yardımcı oluyor. 

style="text-align:center">Otizmli çocukların etkinliklerde tipik gelişim gösteren çocuklarla bir arada olmasının sosyal gelişimleri için bir fırsat olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Ayşe Şahin, “Yaşanan sorunların giderilebilmesi için öncelikle ebeveynlerin, öğretmenlerin ve okul yönetimindeki personelin gelişimsel farklılıkları olan çocuklara destekleyici yaklaşımı gereklidir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.