ALMANYA’DA ‘HIZRAY’ TESTİ

TEKNOLOJİ 20.06.2024 - 17:48, Güncelleme: 20.06.2024 - 17:48 961+ kez okundu.
 

ALMANYA’DA ‘HIZRAY’ TESTİ

İMAMOĞLU: OLAĞANÜSTÜ BİR RİNG HATTI OLACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki metro hatlarını doğu-batı ekseninde birbirine bağlaması planlanan HIZRAY projesinde kullanılması muhtemel hızlı treni, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde deneyimledi. “İstanbul'un HIZRAY’la ilgili sürecinde, farklı hızları yakalayan trenlere ihtiyacımız var” diyen İmamoğlu, “Dönem dönem 170-180 kilometreye kadar hız yapabilen trenlerle, imkanımız olduğunda inşallah başlayacağımız ve İstanbul’u birbirine bağlayan olağanüstü bir ring hattı olacak” ifadelerini kullandı.      İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin raylı sistemlerinde kullanılması muhtemel yeni nesil trenleri yerinde deneyimlemek üzere Almanya’nın Düsseldorf şehrine geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin’in de eşlik ettiği İmamoğlu, Siemes Mobilite ve Teknoloji Merkezi’nde kendisi ve beraberindeki heyete özel gerçekleştirilen sunuma katıldı. İmamoğlu, aralarında Siemens Türkiye CEO’su Dr. Hüseyin Geliş’in de bulunduğu üst düzey yöneticiler tarafından, raylı sistemlerdeki yenilikler ve finansman sağlanması gibi konularda bilgilendirildi. 
İMAMOĞLU: OLAĞANÜSTÜ BİR RİNG HATTI OLACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki metro hatlarını doğu-batı ekseninde birbirine bağlaması planlanan HIZRAY projesinde kullanılması muhtemel hızlı treni, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde deneyimledi. “İstanbul'un HIZRAY’la ilgili sürecinde, farklı hızları yakalayan trenlere ihtiyacımız var” diyen İmamoğlu, “Dönem dönem 170-180 kilometreye kadar hız yapabilen trenlerle, imkanımız olduğunda inşallah başlayacağımız ve İstanbul’u birbirine bağlayan olağanüstü bir ring hattı olacak” ifadelerini kullandı. 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin raylı sistemlerinde kullanılması muhtemel yeni nesil trenleri yerinde deneyimlemek üzere Almanya’nın Düsseldorf şehrine geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin’in de eşlik ettiği İmamoğlu, Siemes Mobilite ve Teknoloji Merkezi’nde kendisi ve beraberindeki heyete özel gerçekleştirilen sunuma katıldı. İmamoğlu, aralarında Siemens Türkiye CEO’su Dr. Hüseyin Geliş’in de bulunduğu üst düzey yöneticiler tarafından, raylı sistemlerdeki yenilikler ve finansman sağlanması gibi konularda bilgilendirildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.