BERLİN TURUNU GÖRÜŞME MARATONUYLA NOKTALADI

GÜNDEM 22.06.2024 - 04:31, Güncelleme: 22.06.2024 - 04:31 1157+ kez okundu.
 

BERLİN TURUNU GÖRÜŞME MARATONUYLA NOKTALADI

DİPLOMATİK VE FİNANSAL GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

  EKREM İMAMOĞLU: TÜRKİYE VE ALMANYA’NIN ŞEHİRLERİNİN İŞ BİRLİĞİ ZEMİNLERİNİ KONUŞTUK TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Ekonomik İş Birliği ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Maliye Bakanı ile görüşüp, işveren kuruluşu BDI yöneticileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, görüşmelerle ilgili değerlendirmesini, “Hem İBB Başkanı gömleğimle hem de TBB Başkanı titrimle masalarda olduğum için, Türkiye'deki yerel yönetimlerin olabildiğince yüksek oranda fonlardan yararlanabilme, Avrupa Birliği'yle ilgili ilişkiler, Avrupa Birliği'yle ilgili fonlar, aynı zamanda Almanya'yla ilgili yaratabileceğimiz kaynaklar, iş birliği zeminleri üzerinden görüşmelerimizi yaptık. Elbette yoğun tartışılan vize meselesinden, başka konulara varıncaya kadar yine şehrimiz başta olmak üzere, bütün şehirlerin diplomasi içerisinde nasıl verimli bir sürecin, çok yoğun ilişkiler içerisinde olduğumuz Almanya'yla Türkiye ve Almanya'nın şehirleri ile Türkiye'nin şehirleri üzerinden iş birliği zemini yakalayabiliri konuştuk” sözleriyle yaptı. 
DİPLOMATİK VE FİNANSAL GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

 

EKREM İMAMOĞLU: TÜRKİYE VE ALMANYA’NIN ŞEHİRLERİNİN İŞ BİRLİĞİ ZEMİNLERİNİ KONUŞTUK

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Ekonomik İş Birliği ve Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı ve Maliye Bakanı ile görüşüp, işveren kuruluşu BDI yöneticileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, görüşmelerle ilgili değerlendirmesini, “Hem İBB Başkanı gömleğimle hem de TBB Başkanı titrimle masalarda olduğum için, Türkiye'deki yerel yönetimlerin olabildiğince yüksek oranda fonlardan yararlanabilme, Avrupa Birliği'yle ilgili ilişkiler, Avrupa Birliği'yle ilgili fonlar, aynı zamanda Almanya'yla ilgili yaratabileceğimiz kaynaklar, iş birliği zeminleri üzerinden görüşmelerimizi yaptık. Elbette yoğun tartışılan vize meselesinden, başka konulara varıncaya kadar yine şehrimiz başta olmak üzere, bütün şehirlerin diplomasi içerisinde nasıl verimli bir sürecin, çok yoğun ilişkiler içerisinde olduğumuz Almanya'yla Türkiye ve Almanya'nın şehirleri ile Türkiye'nin şehirleri üzerinden iş birliği zemini yakalayabiliri konuştuk” sözleriyle yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.