Sahte biletler, ucuz yayınlar ve Harry Kane paraları

TEKNOLOJİ 22.06.2024 - 04:37, Güncelleme: 22.06.2024 - 04:37 1107+ kez okundu.
 

Sahte biletler, ucuz yayınlar ve Harry Kane paraları

Kaspersky, EURO 2024 sırasında yoğunlaşan dolandırıcılık faaliyetlerini keşfetti!

Kaspersky güvenlik uzmanı Olga Svistunova "Büyük etkinlikler etrafında dönen bu dolaplar bilindik bir model izliyor; dolandırıcılar sadece mevcut trendlere göre yemlerini değiştiriyor. Ancak, sürekli uyum sağladıkları ve kâr etmenin yeni yollarını buldukları için onları hafife almamalıyız. Örneğin, yakın zamanda keşfettiğimiz popüler oyuncularla bağlantılı kripto para dolandırıcılıkları, ortaya çıkan fırsatlardan yararlanma yeteneklerini gösteriyor," diyor Dolandırıcılıktan korunmak için Kaspersky uzmanları bu ipuçlarını paylaşıyor: Orijinalliği Doğrulayın: Bilet, ürün veya hizmetleri yalnızca resmi ve saygın kaynaklardan satın alın. Yetkili satıcılar için etkinliğin resmi web sitesini kontrol edin. Fırsatlara Şüpheyle Yaklaşın: Eğer bir teklif gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, muhtemelen öyledir. Özellikle bilinmeyen kaynaklardan geliyorsa, büyük indirimlere ve özel fırsatlara karşı dikkatli olun. Verilerinizi Güvence Altına Alın: Bilmediğiniz web sitelerinde kişisel ve finansal bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının. URL'de "https" ve tarayıcı çubuğunda bir asma kilit sembolü arayarak web sitesinin güvenli olduğundan emin olun. Güvenlik Yazılımı Kullanın: Kötü amaçlı yazılımlara ve kimlik avı saldırılarına karşı korunmak için antivirüs ve güvenlik yazılımınızı güncel tutun. Örneğin, Kaspersky Premium kullanıcılarını kimlik avı ve dolandırıcılıktan korur. Kendinizi Eğitin: Yaygın dolandırıcılık taktikleri ve bunların nasıl fark edileceği hakkında bilgi sahibi olun. Siber güvenlik uzmanlarının ve resmi kaynakların güncellemelerini takip edin.
Kaspersky, EURO 2024 sırasında yoğunlaşan dolandırıcılık faaliyetlerini keşfetti!

Kaspersky güvenlik uzmanı Olga Svistunova "Büyük etkinlikler etrafında dönen bu dolaplar bilindik bir model izliyor; dolandırıcılar sadece mevcut trendlere göre yemlerini değiştiriyor. Ancak, sürekli uyum sağladıkları ve kâr etmenin yeni yollarını buldukları için onları hafife almamalıyız. Örneğin, yakın zamanda keşfettiğimiz popüler oyuncularla bağlantılı kripto para dolandırıcılıkları, ortaya çıkan fırsatlardan yararlanma yeteneklerini gösteriyor," diyor

Dolandırıcılıktan korunmak için Kaspersky uzmanları bu ipuçlarını paylaşıyor:

  • Orijinalliği Doğrulayın: Bilet, ürün veya hizmetleri yalnızca resmi ve saygın kaynaklardan satın alın. Yetkili satıcılar için etkinliğin resmi web sitesini kontrol edin.
  • Fırsatlara Şüpheyle Yaklaşın: Eğer bir teklif gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, muhtemelen öyledir. Özellikle bilinmeyen kaynaklardan geliyorsa, büyük indirimlere ve özel fırsatlara karşı dikkatli olun.
  • Verilerinizi Güvence Altına Alın: Bilmediğiniz web sitelerinde kişisel ve finansal bilgilerinizi paylaşmaktan kaçının. URL'de "https" ve tarayıcı çubuğunda bir asma kilit sembolü arayarak web sitesinin güvenli olduğundan emin olun.
  • Güvenlik Yazılımı Kullanın: Kötü amaçlı yazılımlara ve kimlik avı saldırılarına karşı korunmak için antivirüs ve güvenlik yazılımınızı güncel tutun. Örneğin, Kaspersky Premium kullanıcılarını kimlik avı ve dolandırıcılıktan korur.
  • Kendinizi Eğitin: Yaygın dolandırıcılık taktikleri ve bunların nasıl fark edileceği hakkında bilgi sahibi olun. Siber güvenlik uzmanlarının ve resmi kaynakların güncellemelerini takip edin.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.