MAYA VAKFI,TERAPİYİ ÇOK YÖNLÜ DESTEKLİYOR

GÜNDEM 25.06.2024 - 10:36, Güncelleme: 25.06.2024 - 10:36 875+ kez okundu.
 

MAYA VAKFI,TERAPİYİ ÇOK YÖNLÜ DESTEKLİYOR

MAYA VAKFI, DOĞA VE SANAT TEMELLİ TERAPİYİ BİRLEŞTİREREK İYİLEŞME SÜRECİNİ ÇOK YÖNLÜ DESTEKLİYOR

 Travmatik deneyimler kişinin fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığı üzerinde uzun süreli olumsuz etkilere neden oluyor.  Travma sonrası iyileşme, kişiye özgü programlanan çeşitli tedavi metotlarıyla mümkün oluyor. Günümüzde geleneksel psikoterapi yöntemlerinin yanı sıra doğanın iyileştirici gücünden de faydalanılıyor. Odağına travmatik deneyimlere maruz kalmış ve ruh sağlığı hizmetlerine erişimi kısıtlı çocukları alan Maya Vakfı, doğanın bir araç veya mekan olarak kullanıldığı terapilerin, genel yaşam kalitesini artırdığını belirtiyor.    Travmatik deneyimler, kişinin sosyal ilişkilerinde ve günlük rutinleri yerine getirmede birtakım zorluklara yol açabildiği gibi anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu gibi psikiyatrik bozukluklara da sebep olabiliyor. Travma aynı zamanda bireyin benlik algısını, güven duygusunu ve dünyaya bakış açısını da önemli ölçüde zedeliyor. Bu nedenle, travmatik deneyimler yaşayan kişilerin desteklenmesi ve uygun tedavi yöntemleriyle rehabilite edilmesi büyük önem taşıyor. Geleneksel psikoterapi yöntemlerinden bilişsel davranışçı terapi, göz hareketleri ile duyarsızlaştıma ve yeniden işleme gibi tedavi yöntemlerine ek olarak doğayla bütünleşik şekilde uygulanan metotlar da iyileşme sürecini destekliyor. Odağına travmatik deneyimlere maruz kalmış ve ruh sağlığı hizmetlerine erişimi kısıtlı çocukları alan Maya Vakfı, doğa yoluyla uygulanan terapinin kişinin hem kendi iç dünyasıyla hem de doğayla derin ve dönüştürücü bir bağ kurmasını sağlayan güçlü bir iyileştirme aracı olduğunu vurguluyor.
MAYA VAKFI, DOĞA VE SANAT TEMELLİ TERAPİYİ BİRLEŞTİREREK İYİLEŞME SÜRECİNİ ÇOK YÖNLÜ DESTEKLİYOR

 Travmatik deneyimler kişinin fiziksel, zihinsel ve duygusal sağlığı üzerinde uzun süreli olumsuz etkilere neden oluyor.  Travma sonrası iyileşme, kişiye özgü programlanan çeşitli tedavi metotlarıyla mümkün oluyor. Günümüzde geleneksel psikoterapi yöntemlerinin yanı sıra doğanın iyileştirici gücünden de faydalanılıyor. Odağına travmatik deneyimlere maruz kalmış ve ruh sağlığı hizmetlerine erişimi kısıtlı çocukları alan Maya Vakfı, doğanın bir araç veya mekan olarak kullanıldığı terapilerin, genel yaşam kalitesini artırdığını belirtiyor. 

 

Travmatik deneyimler, kişinin sosyal ilişkilerinde ve günlük rutinleri yerine getirmede birtakım zorluklara yol açabildiği gibi anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğu gibi psikiyatrik bozukluklara da sebep olabiliyor. Travma aynı zamanda bireyin benlik algısını, güven duygusunu ve dünyaya bakış açısını da önemli ölçüde zedeliyor. Bu nedenle, travmatik deneyimler yaşayan kişilerin desteklenmesi ve uygun tedavi yöntemleriyle rehabilite edilmesi büyük önem taşıyor. Geleneksel psikoterapi yöntemlerinden bilişsel davranışçı terapi, göz hareketleri ile duyarsızlaştıma ve yeniden işleme gibi tedavi yöntemlerine ek olarak doğayla bütünleşik şekilde uygulanan metotlar da iyileşme sürecini destekliyor. Odağına travmatik deneyimlere maruz kalmış ve ruh sağlığı hizmetlerine erişimi kısıtlı çocukları alan Maya Vakfı, doğa yoluyla uygulanan terapinin kişinin hem kendi iç dünyasıyla hem de doğayla derin ve dönüştürücü bir bağ kurmasını sağlayan güçlü bir iyileştirme aracı olduğunu vurguluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.