Şahin Bilgiç, “Sıcaklar tarım ürünleri üzerinde olumsuz etki yapıyor”

GÜNDEM 27.06.2024 - 07:48, Güncelleme: 27.06.2024 - 07:48 977+ kez okundu.
 

Şahin Bilgiç, “Sıcaklar tarım ürünleri üzerinde olumsuz etki yapıyor”

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakların ciddi manada olumsuz etki yaptığını söyleyerek “Aşırı sıcaklar ürün hasatlarını öne çekiyor, verim kayıpları yaşanıyor” dedi.

    TARIMDA CİDDİ SIKINTILAR YAŞANAN GÜNLERDEYİZ OSMAN BAĞIŞ, “GELECEĞE DAHA ÜMİTLE BAKAN BİR KENT OLMALIYIZ” Adana’nın nitelikli göç verdiğini, nitelikli beyin göçünün durdurulması gerektiğini ifade eden Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış, ATB Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada “Yıllarca çeşitli illerden insanlara kucak açan kentimiz artık tersine göç ile anılıyor. Verimli toprakları, gelişmiş sanayisi ve uygun iklim koşulları nedeniyle on yıllardır göç alan ilimiz; son yıllarda aldığından daha çok göç verir hale geldi. İlimizin özellikle eğitimli ve vasıflı insanları göç ediyor. Adana’dan özellikle İstanbul’a yoğunlaşan beyin ve sermaye göçü Adana’mızı olumsuz etkilemektedir. Bu göçü durduramazsak önümüzdeki yıllarda etkisini daha fazla hissedeceğiz. Bunun önüne geçmek için daha güvenli, daha huzurlu, işbirliği yapan, birlikte hareket eden ve geleceğe daha ümitle bakan bir kent olmalıyız. Daha fazla çalışıp, daha fazla üretmemiz, daha fazla istihdam alanı oluşturmamız gerekiyor ki; dışarıya bu göçü vermeyelim. Genellikle doğu illerden göç alıp İstanbul, Ankara, Antalya gibi batı illerimize göç verdiğimiz görünüyor. Bunları önleyecek tedbirleri almamız gerekiyor. Bu konuda devletin yapması gerekenlerde var ama en büyük görev biz Adanalı iş insanlarına, siyasetçilere, yöneticilere ve sivil toplum örgütlerine düşmektedir. Herkes bir an önce elini taşın altına koymalıdır” dedi.
Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakların ciddi manada olumsuz etki yaptığını söyleyerek “Aşırı sıcaklar ürün hasatlarını öne çekiyor, verim kayıpları yaşanıyor” dedi.

 

 

TARIMDA CİDDİ SIKINTILAR YAŞANAN GÜNLERDEYİZ

OSMAN BAĞIŞ, “GELECEĞE DAHA ÜMİTLE BAKAN BİR KENT OLMALIYIZ”

Adana’nın nitelikli göç verdiğini, nitelikli beyin göçünün durdurulması gerektiğini ifade eden Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Osman Bağış, ATB Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada “Yıllarca çeşitli illerden insanlara kucak açan kentimiz artık tersine göç ile anılıyor. Verimli toprakları, gelişmiş sanayisi ve uygun iklim koşulları nedeniyle on yıllardır göç alan ilimiz; son yıllarda aldığından daha çok göç verir hale geldi. İlimizin özellikle eğitimli ve vasıflı insanları göç ediyor. Adana’dan özellikle İstanbul’a yoğunlaşan beyin ve sermaye göçü Adana’mızı olumsuz etkilemektedir. Bu göçü durduramazsak önümüzdeki yıllarda etkisini daha fazla hissedeceğiz. Bunun önüne geçmek için daha güvenli, daha huzurlu, işbirliği yapan, birlikte hareket eden ve geleceğe daha ümitle bakan bir kent olmalıyız. Daha fazla çalışıp, daha fazla üretmemiz, daha fazla istihdam alanı oluşturmamız gerekiyor ki; dışarıya bu göçü vermeyelim. Genellikle doğu illerden göç alıp İstanbul, Ankara, Antalya gibi batı illerimize göç verdiğimiz görünüyor. Bunları önleyecek tedbirleri almamız gerekiyor. Bu konuda devletin yapması gerekenlerde var ama en büyük görev biz Adanalı iş insanlarına, siyasetçilere, yöneticilere ve sivil toplum örgütlerine düşmektedir. Herkes bir an önce elini taşın altına koymalıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.