Paydaş Çalıştayı düzenlendi

EKONOMİ 03.07.2024 - 06:41, Güncelleme: 03.07.2024 - 06:41 1712+ kez okundu.
 

Paydaş Çalıştayı düzenlendi

Yönetimde Kadınların Eşit Temsili için Paydaş Çalıştayı düzenlendi

  TÜSİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen “Yönetimde Kadınların Eşit Temsili için Paydaş Çalıştayı” 2 Temmuz tarihinde gerçekleşti. Toplantıya iş hayatında ve yönetimde kadın temsilini artırmaya yönelik çalışmalar yürüten, çok geniş ve farklı etki alanları olan paydaş kuruluşlar katıldı. TÜSİAD, 13 Mart 2024 tarihinde kamuoyu ile paylaştığı “Yönetimde Kadın Temsilinin Artırılması için İş Dünyası Çağrısı” etkinliğinde, başta halka açık şirketler olmak üzere, tüm şirketleri, yönetim kurullarındaki kadın üye oranını 2 yıl içinde %25 ve 5 yıl içinde en az %33 oranına ulaştırmaya davet etmişti. Ayrıca şirketlerin tüm yönetim kademelerindeki kadın oranlarını açıklaması için çağrıda bulunmuştu. Bu çağrının bir devamı olarak “Yönetimde Kadınların Eşit Temsili için Paydaş Çalıştayı” düzenlendi. İlgili özel sektör temsil örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, belirlenen süre içerisinde iş dünyasının bu hedeflere erişmesini hızlandıracak bir yol haritası için öncelikli adımlar ve işbirliği alanları ele alındı.  Çalıştayın açılış konuşmalarını, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Başkanı Yılmaz Yılmaz ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptı.
Yönetimde Kadınların Eşit Temsili için Paydaş Çalıştayı düzenlendi


 
TÜSİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen “Yönetimde Kadınların Eşit Temsili için Paydaş Çalıştayı” 2 Temmuz tarihinde gerçekleşti. Toplantıya iş hayatında ve yönetimde kadın temsilini artırmaya yönelik çalışmalar yürüten, çok geniş ve farklı etki alanları olan paydaş kuruluşlar katıldı.

TÜSİAD, 13 Mart 2024 tarihinde kamuoyu ile paylaştığı “Yönetimde Kadın Temsilinin Artırılması için İş Dünyası Çağrısı” etkinliğinde, başta halka açık şirketler olmak üzere, tüm şirketleri, yönetim kurullarındaki kadın üye oranını 2 yıl içinde %25 ve 5 yıl içinde en az %33 oranına ulaştırmaya davet etmişti. Ayrıca şirketlerin tüm yönetim kademelerindeki kadın oranlarını açıklaması için çağrıda bulunmuştu.
Bu çağrının bir devamı olarak “Yönetimde Kadınların Eşit Temsili için Paydaş Çalıştayı” düzenlendi. İlgili özel sektör temsil örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, belirlenen süre içerisinde iş dünyasının bu hedeflere erişmesini hızlandıracak bir yol haritası için öncelikli adımlar ve işbirliği alanları ele alındı.  Çalıştayın açılış konuşmalarını, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Başkanı Yılmaz Yılmaz ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.