Siyasi İşler Başkanı Ömer Murat Zor'dan açıklama

SİYASET 05.07.2024 - 21:07, Güncelleme: 05.07.2024 - 21:29 1188+ kez okundu.
 

Siyasi İşler Başkanı Ömer Murat Zor'dan açıklama

İyi Parti Adana İl Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Ömer Murat Zor, Bir spor müsabakasında kimseyi ve hiçbir yeri hedef almayan aynı zamanda Türk milletinin Tarih ve Kültürel mirası olan Bozkurt işaretinden dolayı ceza vermek nasıl izah edilebilir ?diye sordu.

A Milli futbolcumuz Merih Demiral, Avusturya karşısında attığı gol sonrasında "bozkurt" işareti yapmıştı. Almanya'nın başavurusu üzerine UEFA gol sevincine yönelik soruşturma başlatırken İyi Parti Adana İl Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Ömer Murat Zor, Bir spor müsabakasında kimseyi ve hiçbir yeri hedef almayan aynı zamanda Türk milletinin Tarih ve Kültürel mirası olan Bozkurt işaretinden dolayı ceza vermek nasıl izah edilebilir.? Winston Churchill'in Victory (zafer) işareti siyasi değil,Avrupalı oyuncularınki değil bizim çocuk  Bozkurt yapınca suç öylemi ? Hani siz medeniyetiniz, hani demokrasiniz, hani  hoşgörünüz,hani spora karşı bakış açınız.? Dedi. BOZKURT İŞARETİ VE SİMGESİ NE ANLAMA GELİYOR? Bozkurt; Türk, Moğol ve Altay mitolojisinde kutsal hayvan ve millî sembol olarak yer alıyor. Bu sembolün Türklere Budizm kültüründen geçtiğini savunanlar var. Türk hakanları tarafından “başarı” anlamına gelen bir zafer işareti olarak kullanıldığı da belirtiliyor. ‘Ben Türk’üm’ Hun, Kıpçak, Peçenek Türklerinin bu işareti soy belirtecek şekilde, “Ben Türk’üm” manasında kullandıkları iddia ediliyor.
İyi Parti Adana İl Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Ömer Murat Zor, Bir spor müsabakasında kimseyi ve hiçbir yeri hedef almayan aynı zamanda Türk milletinin Tarih ve Kültürel mirası olan Bozkurt işaretinden dolayı ceza vermek nasıl izah edilebilir ?diye sordu.

A Milli futbolcumuz  href="https://www.milliyet.com.tr/haberleri/merih-demiral" target="_blank">Merih Demiral, Avusturya karşısında attığı gol sonrasında " href="https://www.milliyet.com.tr/haberleri/bozkurt" target="_blank">bozkurt" işareti yapmıştı. Almanya'nın başavurusu üzerine UEFA gol sevincine yönelik soruşturma başlatırken İyi Parti Adana İl Başkanlığı Siyasi İşler Başkanı Ömer Murat Zor, Bir spor müsabakasında kimseyi ve hiçbir yeri hedef almayan aynı zamanda Türk milletinin Tarih ve Kültürel mirası olan Bozkurt işaretinden dolayı ceza vermek nasıl izah edilebilir.?

Winston Churchill'in Victory (zafer) işareti siyasi değil,Avrupalı oyuncularınki değil bizim çocuk  Bozkurt yapınca suç öylemi ? Hani siz medeniyetiniz, hani demokrasiniz, hani  hoşgörünüz,hani spora karşı bakış açınız.? Dedi.

BOZKURT İŞARETİ VE SİMGESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Bozkurt; Türk, Moğol ve Altay mitolojisinde kutsal hayvan ve millî sembol olarak yer alıyor. Bu sembolün Türklere Budizm kültüründen geçtiğini savunanlar var. Türk hakanları tarafından “başarı” anlamına gelen bir zafer işareti olarak kullanıldığı da belirtiliyor. ‘Ben Türk’üm’ Hun, Kıpçak, Peçenek Türklerinin bu işareti soy belirtecek şekilde, “Ben Türk’üm” manasında kullandıkları iddia ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.