Mersinli kadınlardan dikiş kurslarına yoğun ilgi

YAŞAM 15.07.2024 - 12:05, Güncelleme: 16.07.2024 - 05:45 575+ kez okundu.
 

Mersinli kadınlardan dikiş kurslarına yoğun ilgi

Çok yönlü eğitim anlayışıyla hem çocuklara hem de kadınlara birçok alanda eğitim verilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesi’ndeki kurs ile kadınlar dikiş yapmayı ve tekniklerini öğreniyor. Yeniceli kadınlar, kurs sayesinde ürettikleri ürünlerle ekonomik kazanç elde ederken; aynı zamanda hem sosyalleşiyor hem yeteneklerini keşfediyor hem de kaliteli zaman geçiriyor.

 Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde verilen kursta kadınlar; kırkyama tekniği ile battaniye, çanta, yorgan gibi ürünler ortaya çıkarıyor ve iğne oyası tekniğini de kullanıyor. Kursiyerlerden kimi torunu için kimi gelini için kimi kendisi için kimi de ihtiyacı olanlar için yeni ürünleri hayata geçiriyor. Eski kumaşların değerlendirildiği ve kalabalık katılımıyla adeta bir atölye havası olan kursta kadınlar, sosyalleşme imkanı da buluyor. Kadınlar, kursun kendileri için terapi olduğunu ve kurs saatini iple çektiklerini ifade ediyor. Yaklaşık 40 kursiyerin şu anda eğitim aldığı kurstan, şimdiye kadar 400 kadın faydalandı. Kadınlar ayrıca her gün yarım saat kitap okuma molası vererek hem bilinçleniyor hem de zihinlerini dinlendiriyor.   “KURSİYERLERE BİRÇOK TEKNİĞİ AYNI ANDA ÖĞRETİYORUZ” Kadınlara kırk yama, iğne oyası gibi birçok tekniği aynı anda öğrettiklerini kaydeden Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesi Sorumlusu Fatma Kuru, “Şu anda kırk yama kursu üzerinde duruyoruz. Kursiyerlerimiz el işi yapıyorlar ama burada en önemli şey kırk yama. Elindeki kumaşları, eskileri, kalanları, giyinmiş olanları değerlendiriyorlar. Hiçbir şey boşa gitmiyor. Az bir kumaştan bile çok şey üretebiliyorlar” dedi. Kursun geçen yıl Eylül ayında başladığını sözlerine ekleyen Kuru, “Şu anda 20 sabah, 20 de öğleden sonra olmak üzere toplam 40 kursiyerimiz geliyor. Kurs bitiminde kursiyerlerimize katılım belgesi veriyoruz.  Her gün yarım saat kitap molası da yapıyoruz. Kursiyerler böylece, beyinlerinin dinlendiğini söylüyorlar ve çok memnunlar” diye konuştu. Kuru, kursa başvurmak isteyenlerin kimlik fotokopisi ile Yenice Yaşar Bayboğan Atölyesi’ne başvurmalarının yeterli olduğunu kaydetti.        
Çok yönlü eğitim anlayışıyla hem çocuklara hem de kadınlara birçok alanda eğitim verilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesi’ndeki kurs ile kadınlar dikiş yapmayı ve tekniklerini öğreniyor. Yeniceli kadınlar, kurs sayesinde ürettikleri ürünlerle ekonomik kazanç elde ederken; aynı zamanda hem sosyalleşiyor hem yeteneklerini keşfediyor hem de kaliteli zaman geçiriyor.

 Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde verilen kursta kadınlar; kırkyama tekniği ile battaniye, çanta, yorgan gibi ürünler ortaya çıkarıyor ve iğne oyası tekniğini de kullanıyor. Kursiyerlerden kimi torunu için kimi gelini için kimi kendisi için kimi de ihtiyacı olanlar için yeni ürünleri hayata geçiriyor. Eski kumaşların değerlendirildiği ve kalabalık katılımıyla adeta bir atölye havası olan kursta kadınlar, sosyalleşme imkanı da buluyor. Kadınlar, kursun kendileri için terapi olduğunu ve kurs saatini iple çektiklerini ifade ediyor. Yaklaşık 40 kursiyerin şu anda eğitim aldığı kurstan, şimdiye kadar 400 kadın faydalandı. Kadınlar ayrıca her gün yarım saat kitap okuma molası vererek hem bilinçleniyor hem de zihinlerini dinlendiriyor.

 

“KURSİYERLERE BİRÇOK TEKNİĞİ AYNI ANDA ÖĞRETİYORUZ”

Kadınlara kırk yama, iğne oyası gibi birçok tekniği aynı anda öğrettiklerini kaydeden Yenice Yaşar Bayboğan Kadın ve Çocuk Atölyesi Sorumlusu Fatma Kuru, “Şu anda kırk yama kursu üzerinde duruyoruz. Kursiyerlerimiz el işi yapıyorlar ama burada en önemli şey kırk yama. Elindeki kumaşları, eskileri, kalanları, giyinmiş olanları değerlendiriyorlar. Hiçbir şey boşa gitmiyor. Az bir kumaştan bile çok şey üretebiliyorlar” dedi.

Kursun geçen yıl Eylül ayında başladığını sözlerine ekleyen Kuru, “Şu anda 20 sabah, 20 de öğleden sonra olmak üzere toplam 40 kursiyerimiz geliyor. Kurs bitiminde kursiyerlerimize katılım belgesi veriyoruz.  Her gün yarım saat kitap molası da yapıyoruz. Kursiyerler böylece, beyinlerinin dinlendiğini söylüyorlar ve çok memnunlar” diye konuştu. Kuru, kursa başvurmak isteyenlerin kimlik fotokopisi ile Yenice Yaşar Bayboğan Atölyesi’ne başvurmalarının yeterli olduğunu kaydetti.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.