TÜRKSAT 6A'da son ateşleme başarıyla tamamlandı

TEKNOLOJİ 18.07.2024 - 17:27, Güncelleme: 19.07.2024 - 07:32 864+ kez okundu.
 

TÜRKSAT 6A'da son ateşleme başarıyla tamamlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat 6A 5. ateşlemesine ilişkin, “5 dakika 22 saniye süren ateşleme ile artık Türksat 6A, nihai görev yörüngesi olan 35 bin 786 kilometre irtifadaki dairesel yörüngeye yerleşti.” dedi.

  Bakan Kacır, TÜBİTAK Uzay’da düzenlenen Türksat 6A 5. Ateşleme Programı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda Milli Uzay Programı'nın en önemli projelerinden biri olan Türksat 6A Projesi'nde çok önemli bir aşamayı, buradaki mühendislerin, araştırmacıların akıl ve alın teriyle başarıyla tamamladıklarını söyledi. Bu projeye yıllardır emek veren bütün araştırmacılara, mühendislere, Türksat’ın, TÜBİTAK'ın, TUSAŞ'ın, ASELSAN'ın, C-Tech’in bütün çalışanlarına teşekkür eden Kacır, Türkiye'nin uzay yolculuğunun 40 yıllık bir hayal olduğunu, 1985’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yerleşkesi'nde TÜBİTAK ve ODTÜ arasında imzalanan bir protokolle Ankara Elektronik Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nün kurulduğunu anımsattı.   YERLİ KABİLİYET O yıllarda Türkiye'nin kendi uydularını geliştirmesinin aslında planlarının yapılmaya başlandığını aktaran Kacır, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Türkiye, kendi uydularını geliştirebilen, üretebilen ve kendi uydularından istifade edebilen bir ülke olabilmek adına peşi sıra pek çok başarılı projeyi hayata geçirdi. BİLSAT, RASAT, GÖKTÜRK ve geçtiğimiz yıl uzaya gönderdiğimiz yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydumuz İMECE'yle, özellikle görüntüleme uydularında muazzam bir yerli kabiliyet elde ettik." ifadesini kullandı.   KENDİ UYDUSUNU ÜRETEN 11 ÜLKEDEN BİRİ Türksat 6A’nın, Türkiye'nin bugüne kadar ürettiği en yüksek kıymete sahip teknoloji platformu ve teknoloji ürünü olduğunu anlatan Kacır, “Türksat 6A ile Türkiye artık kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri haline gelmiştir. Türksat 6A'nın geliştirilme süreci boyunca 23 farklı çeşitte 84 ekipmanı yerli olarak ürettik. 396 çevresel ve fonksiyonel testi kendi merkezimizde TUSAŞ Yerleşkesi'nde bulunan USET Merkezi'nde kendi imkanlarımızla başarıyla tamamladık. Nihayetinde Türksat 6A'da yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranı yakaladık.” ifadelerini kullandı.      
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türksat 6A 5. ateşlemesine ilişkin, “5 dakika 22 saniye süren ateşleme ile artık Türksat 6A, nihai görev yörüngesi olan 35 bin 786 kilometre irtifadaki dairesel yörüngeye yerleşti.” dedi.

 

Bakan Kacır, TÜBİTAK Uzay’da düzenlenen Türksat 6A 5. Ateşleme Programı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda Milli Uzay Programı'nın en önemli projelerinden biri olan Türksat 6A Projesi'nde çok önemli bir aşamayı, buradaki mühendislerin, araştırmacıların akıl ve alın teriyle başarıyla tamamladıklarını söyledi. Bu projeye yıllardır emek veren bütün araştırmacılara, mühendislere, Türksat’ın, TÜBİTAK'ın, TUSAŞ'ın, ASELSAN'ın, C-Tech’in bütün çalışanlarına teşekkür eden Kacır, Türkiye'nin uzay yolculuğunun 40 yıllık bir hayal olduğunu, 1985’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yerleşkesi'nde TÜBİTAK ve ODTÜ arasında imzalanan bir protokolle Ankara Elektronik Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nün kurulduğunu anımsattı.

 

YERLİ KABİLİYET

O yıllarda Türkiye'nin kendi uydularını geliştirmesinin aslında planlarının yapılmaya başlandığını aktaran Kacır, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Türkiye, kendi uydularını geliştirebilen, üretebilen ve kendi uydularından istifade edebilen bir ülke olabilmek adına peşi sıra pek çok başarılı projeyi hayata geçirdi. BİLSAT, RASAT, GÖKTÜRK ve geçtiğimiz yıl uzaya gönderdiğimiz yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydumuz İMECE'yle, özellikle görüntüleme uydularında muazzam bir yerli kabiliyet elde ettik." ifadesini kullandı.

 

KENDİ UYDUSUNU ÜRETEN 11 ÜLKEDEN BİRİ

Türksat 6A’nın, Türkiye'nin bugüne kadar ürettiği en yüksek kıymete sahip teknoloji platformu ve teknoloji ürünü olduğunu anlatan Kacır, “Türksat 6A ile Türkiye artık kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri haline gelmiştir. Türksat 6A'nın geliştirilme süreci boyunca 23 farklı çeşitte 84 ekipmanı yerli olarak ürettik. 396 çevresel ve fonksiyonel testi kendi merkezimizde TUSAŞ Yerleşkesi'nde bulunan USET Merkezi'nde kendi imkanlarımızla başarıyla tamamladık. Nihayetinde Türksat 6A'da yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranı yakaladık.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.