‘Sihirli Proje’lerle farkındalık yarattılar

GÜNDEM 19.07.2024 - 07:38, Güncelleme: 19.07.2024 - 07:38 794+ kez okundu.
 

‘Sihirli Proje’lerle farkındalık yarattılar

Anatolia Rotary Kulübü ve 5 Ocak Rotary Kulübü ortaklığında 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi’nde “İçimizdeki Çocuğa Yolculuk” adlı bir seminer gerçekleştirdi.

  Adana’da Anatolia Rotary Kulübü ve 5 Ocak Rotary Kulübü ortaklığında özel çocukların annelerine yönelik düzenlenen seminere Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Selahattin Menteş ve Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan konuşmacı olarak katıldı. Yoğun katılım ile gerçekleşen semire, Anatolia Rotary Kulübü Başkanı Ender Kıvanç Kunt, 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Nihan Baycık, Anatolia Rotary Kulübü Üyeleri Sinem Özgen, Fatoş Kunt, Tanır Emre Üzelgeçici ve Yiğit Mete Yardım katıldı. ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR Seminerde erken teşhisin hayat kurtaracağına öneminden bahseden Dr. Selahattin Menteş, Adana Şehir Hastanesi’nde yürüttüğü kanser çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kanser türleri, en sık görülenleri ve hangi yaş gruplarının ne sıklıkla kontrole gitmesi gerektiği üzerinde duran Menteş, erkeklerde en yüksek ölüm riskinin akciğer kanserinden, kadınlarda ise meme kanserinden kaynaklandığını vurgularken; rahim ağzı kanserinden korunmak için kadınların aşı yaptırmasının önemine değindi. Dr. Menteş, erken teşhisin hayat kurtaracağına da dikkat çekti.
Anatolia Rotary Kulübü ve 5 Ocak Rotary Kulübü ortaklığında 100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi’nde “İçimizdeki Çocuğa Yolculuk” adlı bir seminer gerçekleştirdi.

 

Adana’da Anatolia Rotary Kulübü ve 5 Ocak Rotary Kulübü ortaklığında özel çocukların annelerine yönelik düzenlenen seminere Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Selahattin Menteş ve Klinik Psikolog Yasemin Kutlu Varan konuşmacı olarak katıldı. Yoğun katılım ile gerçekleşen semire, Anatolia Rotary Kulübü Başkanı Ender Kıvanç Kunt, 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Nihan Baycık, Anatolia Rotary Kulübü Üyeleri Sinem Özgen, Fatoş Kunt, Tanır Emre Üzelgeçici ve Yiğit Mete Yardım katıldı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Seminerde erken teşhisin hayat kurtaracağına öneminden bahseden Dr. Selahattin Menteş, Adana Şehir Hastanesi’nde yürüttüğü kanser çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kanser türleri, en sık görülenleri ve hangi yaş gruplarının ne sıklıkla kontrole gitmesi gerektiği üzerinde duran Menteş, erkeklerde en yüksek ölüm riskinin akciğer kanserinden, kadınlarda ise meme kanserinden kaynaklandığını vurgularken; rahim ağzı kanserinden korunmak için kadınların aşı yaptırmasının önemine değindi. Dr. Menteş, erken teşhisin hayat kurtaracağına da dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.