“AKP, Türkiye’nin en iyi 3. Havalimanını kapatacak”

DÜNYA 29.07.2024 - 06:59, Güncelleme: 29.07.2024 - 06:59 808+ kez okundu.
 

“AKP, Türkiye’nin en iyi 3. Havalimanını kapatacak”

Çukurova’ya yolcu garantisi veren AKP, Adana Şakirpaşa Havalimanını kapatacak!”

“Bırakın kapatmayı; stratejik konumdaki Adana Havalimanı genişletilmelidir”   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, AKP iktidarının kapatmayı planladığı Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için mücadelesini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde havalimanındaki esnaflarla bir araya gelen, ardından mecliste konuyu dile getiren Dr. Şevkin, bununla da yetinmeyip TBMM’nin ‘Meclis Araştırma Komisyonu’ kurması için teklif sundu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi hazırladı. 10 Ağustos 2024’te açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı için verilen yolcu garantisi nedeniyle Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı yönündeki söylentilerin ayyuka çıktığını ifade eden Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın havalimanının Adanalıların isteği doğrultusunda şekilleneceğine dair söylemini Bakana hatırlattı ve Bakanlığı net bir açıklama yapmaya davet etti. SORULARA YANIT İSTEDİ Dr. Şevkin, Bakan Uraloğlu’nun, soru önergesinde yer alan “Adana Şakirpaşa Havalimanı genişletme çalışmaları yapılacak mıdır? 10 Ağustos 2024’te açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı için verilen yolcu garantisi nedeniyle Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılacak mıdır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl önce Adana’da yaptığı açıklamada Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın geleceğinin Adanalıların isteği doğrultusunda şekilleneceğini belirtmiştir. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Tüm detaylar ele alındığında Türkiye’deki en iyi 5 havalimanı hangisidir? Bakanlığınızda böyle bir veri mevcut mudur? Açıklar mısınız? Türkiye’de en çok kâr eden havalimanları hangileridir? Sırasıyla ilk 15 havalimanını açıklayabilir misiniz?” şeklindeki sorulara yanıt vermesini istedi.
Çukurova’ya yolcu garantisi veren AKP, Adana Şakirpaşa Havalimanını kapatacak!”

“Bırakın kapatmayı; stratejik konumdaki Adana Havalimanı genişletilmelidir”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, AKP iktidarının kapatmayı planladığı Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmaması için mücadelesini sürdürüyor.
Geçtiğimiz günlerde havalimanındaki esnaflarla bir araya gelen, ardından mecliste konuyu dile getiren Dr. Şevkin, bununla da yetinmeyip TBMM’nin ‘Meclis Araştırma Komisyonu’ kurması için teklif sundu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi hazırladı.

10 Ağustos 2024’te açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı için verilen yolcu garantisi nedeniyle Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılacağı yönündeki söylentilerin ayyuka çıktığını ifade eden Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın havalimanının Adanalıların isteği doğrultusunda şekilleneceğine dair söylemini Bakana hatırlattı ve Bakanlığı net bir açıklama yapmaya davet etti.

SORULARA YANIT İSTEDİ
Dr. Şevkin, Bakan Uraloğlu’nun, soru önergesinde yer alan “Adana Şakirpaşa Havalimanı genişletme çalışmaları yapılacak mıdır? 10 Ağustos 2024’te açılması planlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı için verilen yolcu garantisi nedeniyle Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılacak mıdır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl önce Adana’da yaptığı açıklamada Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın geleceğinin Adanalıların isteği doğrultusunda şekilleneceğini belirtmiştir. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Tüm detaylar ele alındığında Türkiye’deki en iyi 5 havalimanı hangisidir? Bakanlığınızda böyle bir veri mevcut mudur? Açıklar mısınız? Türkiye’de en çok kâr eden havalimanları hangileridir? Sırasıyla ilk 15 havalimanını açıklayabilir misiniz?” şeklindeki sorulara yanıt vermesini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.