Şişmanlık Bir Tercih Değil

SAĞLIK 29.07.2024 - 07:04, Güncelleme: 29.07.2024 - 07:04 824+ kez okundu.
 

Şişmanlık Bir Tercih Değil

Obezitede Genetik Bomba: Şişmanlık Bir Tercih Değil

    Dünya Obezite Federasyon’nun, 2030 yılına kadar dünya çapında bir milyardan fazla insanın obeziteyle yaşayacağı açıklaması gen araştırmalarını tetikledi.  İngiltere’deki Bristol Üniversitesi tarafından yapılan “90’ların Çocukları” Obezite Araştırması, obeziteye katkıda bulunan genleri ortaya çıkardı.  Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Nadir ve Tanısız Hastalıklar Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Ceylaner, kilo alma sorunu yaşayan kişilerin, kilo alma olasılıklarını artıran etkenin genler olabileceğine dikkat çekti.  Ceyşaner, Bristol Üniversitesi’nde Avon Longitudinal Study of Parents and Children (ALSPAC) olarak bilinen  “90’ların Çocukları” obezite araştırması ile  her 337 kişiden birinin MC4R geninin hatalı bir versiyonunu taşıyabileceğini ve beyinlerinin gerçekte olduğundan biraz daha az yağları olduğunu hissetmesine neden olabileceğini bulduğunu açıkladı.  Ceylaner, “ Bu gen çocukları  daha fazla yemeye itiyor ve çocuklukta daha fazla kilo almalarına yol açıyor. Sonuç olarak, bu hatalı gene sahip kişiler 18 yaşına geldiklerinde ortalama 17 kilo daha ağır oluyorlar” dedi.
Obezitede Genetik Bomba: Şişmanlık Bir Tercih Değil

 

 

Dünya Obezite Federasyon’nun, 2030 yılına kadar dünya çapında bir milyardan fazla insanın obeziteyle yaşayacağı açıklaması gen araştırmalarını tetikledi.  İngiltere’deki Bristol Üniversitesi tarafından yapılan “90’ların Çocukları” Obezite Araştırması, obeziteye katkıda bulunan genleri ortaya çıkardı. 

Avrupa Tıp Uzmanları Birliği Nadir ve Tanısız Hastalıklar Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Ceylaner, kilo alma sorunu yaşayan kişilerin, kilo alma olasılıklarını artıran etkenin genler olabileceğine dikkat çekti.  Ceyşaner, Bristol Üniversitesi’nde Avon Longitudinal Study of Parents and Children (ALSPAC) olarak bilinen  “90’ların Çocukları” obezite araştırması ile  her 337 kişiden birinin MC4R geninin hatalı bir versiyonunu taşıyabileceğini ve beyinlerinin gerçekte olduğundan biraz daha az yağları olduğunu hissetmesine neden olabileceğini bulduğunu açıkladı.  Ceylaner, “ Bu gen çocukları  daha fazla yemeye itiyor ve çocuklukta daha fazla kilo almalarına yol açıyor. Sonuç olarak, bu hatalı gene sahip kişiler 18 yaşına geldiklerinde ortalama 17 kilo daha ağır oluyorlar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.