Köşe Yazarımız Gündoğdu Yıldırım’ın TÜRKİYE'DE TÜRKLER isimli kitabı raflardaki yerini aldı

KÜLTÜR 08.08.2024 - 06:52, Güncelleme: 08.08.2024 - 06:52 925+ kez okundu.
 

Köşe Yazarımız Gündoğdu Yıldırım’ın TÜRKİYE'DE TÜRKLER isimli kitabı raflardaki yerini aldı

Köşe Yazarımız Gündoğdu Yıldırım’ın TÜRKİYE'DE TÜRKLER isimli kitabı raflardaki yerini aldı

Köşe Yazarımız Gündoğdu Yıldırım’ın TÜRKİYE'DE TÜRKLER isimli kitabı raflardaki yerini aldı.  Kitap'ta türk Tarihine ilişkin geniş bir perspektif sunuluyor. TÜRKİYE'DE TÜRKLER Nazım Hikmet, “Bir at başı gibi uzanan bu memleket bizim.” demiş. Büyük Selçuklu Devleti’nin 1071’de Malaz-girt Savaşı’nda galip gelmesiyle Anadolu’nun kapıları Türk-lere açılmış; Osmanlı Devleti’nin 1453 yılında İstanbul’u Bizanslıların elinden almasıyla memleket bizim olmuş. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasıyla yurttan düşmanlar te-mizlenmiş, meclisin açılması ve cumhuriyetin ilanıyla da yeni bir devlet kurulmuş. “Bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz. Toprağımızda gözü olanın gözünü oyarız.” dedik tarih boyunca. Kim memleketimize göz dikmişse hepsinin de gözünü oymu-şuzdur. Selçuklular Orta Asya’dan at sırtında Anadolu’nun kapı-larına dayandığında kimler vardı Anadolu’da? Hiçbir Türk evladının kafasında bu sorunun yanıtı yoktur.  Düşman!.. Eğitimci-Sosyolog Gündoğdu Yıldırım'ın bugüne kadar yayımlanan kitapları ise şöyle: 1- Türküler susmaz (öykü) 2 - Tipi (öykü) 3- Bir Başka Köşeden 4- Arap Kızı (Roman) 5- Şevket ve Ben  (Roman) 6- Sultan  (Roman) 7- Mülteci  (Roman) 8- Nasıl bir Eğitim 9- Memleket Sevdası (Otobiyografi) 10- Ey Aşk  (Roman)
Köşe Yazarımız Gündoğdu Yıldırım’ın TÜRKİYE'DE TÜRKLER isimli kitabı raflardaki yerini aldı

Köşe Yazarımız Gündoğdu Yıldırım’ın TÜRKİYE'DE TÜRKLER isimli kitabı raflardaki yerini aldı. 

Kitap'ta türk Tarihine ilişkin geniş bir perspektif sunuluyor.

TÜRKİYE'DE TÜRKLER
Nazım Hikmet, “Bir at başı gibi uzanan bu memleket bizim.” demiş. Büyük Selçuklu Devleti’nin 1071’de Malaz-girt Savaşı’nda galip gelmesiyle Anadolu’nun kapıları Türk-lere açılmış; Osmanlı Devleti’nin 1453 yılında İstanbul’u Bizanslıların elinden almasıyla memleket bizim olmuş. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasıyla yurttan düşmanlar te-mizlenmiş, meclisin açılması ve cumhuriyetin ilanıyla da yeni bir devlet kurulmuş.
“Bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz. Toprağımızda gözü olanın gözünü oyarız.” dedik tarih boyunca. Kim memleketimize göz dikmişse hepsinin de gözünü oymu-şuzdur.
Selçuklular Orta Asya’dan at sırtında Anadolu’nun kapı-larına dayandığında kimler vardı Anadolu’da? Hiçbir Türk evladının kafasında bu sorunun yanıtı yoktur. 
Düşman!..

Eğitimci-Sosyolog Gündoğdu Yıldırım'ın bugüne kadar yayımlanan kitapları ise şöyle:

1- Türküler susmaz (öykü)
2 - Tipi (öykü)
3- Bir Başka Köşeden
4- Arap Kızı (Roman)
5- Şevket ve Ben  (Roman)
6- Sultan  (Roman)
7- Mülteci  (Roman)
8- Nasıl bir Eğitim
9- Memleket Sevdası (Otobiyografi)
10- Ey Aşk  (Roman)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.