Dijital çağın tehlikeli akımına karşı gençleri kitapla buluşturuyoruz

EĞİTİM (AA) - Anadolu Ajansı | 15.08.2024 - 17:49, Güncelleme: 15.08.2024 - 20:47 972+ kez okundu.
 

Dijital çağın tehlikeli akımına karşı gençleri kitapla buluşturuyoruz

İnsanın okuduğunu zannettiği ama gerçekte okumadığı, kitapla buluştuğunu zannettiği ama gerçekte buluşmadığı, bilginin adeta kol gezdiği ancak bilginin beyne ve kalbe girmediği bir çağın olduğuna dikkat çeken Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, bu çağın tehlikelerine karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Malatya İl Müftülüğüne bağlı Gençlik Merkezinin bulunduğu Necip Fazıl Parkı'nda "Geleneksel 3'üncü Kitap Okuma Şenliği" düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu'nun kitap okumaya gelen gençlere ve çocuklara hitap etmesiyle devam etti ve ardından kitap okuma etkinliğine geçildi. Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, dijital çağın tehlikeleri ve bu tehlikelere karşı kitap okumanın ehemmiyetini, çocuklar ise kitapla buluşmanın ve okumanın sevincini İLKHA muhabirine anlattı. "Biz kitapları gençlerle buluşturduğumuzda hem evlerinde hem okudukları yerlerde gençler kağıtla, kalemle, kitapla buluşuyorlar" Diyanet İşleri Başkanlığı gençlik Merkezlerinin çok önemli ve değerli hizmetler sunduğuna dikkat çeken Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Özelde bu programımız 3 senedir geleneksel hale getirdiğimiz kitap okuma ve kitapla buluşma şenliği. Bu şenliğimizde farklı gençlik merkezlerinden belli yaştaki özellikle ortaokul ve lise çağındaki gençleri kitapla buluşturmak, belirlediğimiz bazı kitapları gençlerle buluşturarak daha önce dağıttığımız ve okuttuğumuz kitapların değerlendirmesini yapmak ve gençlerimize onların yaş ve eğitim düzeylerine uygun kitaplar hediye ederek o gençlerin kitapla buluşmasını, kitap sahibi olmasını ve kütüphanelerinde bulunmasını sağlamak. Biz kitapları gençlerle buluşturduğumuzda ve kütüphane oluşturduğumuzda hem evlerinde hem okudukları yerlerde gençler kağıtla, kalemle, kitapla buluşuyorlar" ifadelerini kullandı.   "Dijital çağın tehlikelerine karşı gençleri kitapla buluşturuyoruz" Müftü Dolu, "Malumunuz çağımız dijital çağ. Ve benim kanaatim dijital aslında tehlikeli bir çağ. İnsanın okuduğunu zannettiği ama gerçekte okumadığı, kitapla buluştuğunu zannettiği ama gerçekte buluşmadığı, bilginin adeta kol gezdiği ancak bilginin kafaya, beyine, kalbe, gönlüne girmediği bir çağdayız. Biz bu çağa karşı mücadele ediyoruz. Yani dijital çağda kitap okumanın zorluklarını biliyoruz. Dijital çağ ne kadar çok yaygınlaşır, insanların cebine, evine, ne kadar çok girerse insanların o oranda kitaptan uzaklaştığını biliyoruz. Biz de bu tehlikeli akıma karşı gençlerimizi kağıtla, kalemle, kitapla buluşturmaya çalışıyoruz. Çok zor olduğunu bilmemize rağmen kağıttan okumanın kaliteli olduğunu daha sağlıklı bir bilgi olduğunu, daha kalıcı olduğunu biliyoruz ve gençlerimize bu anlamda özellikle kitap okumalarını tavsiye ediyoruz." dedi.  
İnsanın okuduğunu zannettiği ama gerçekte okumadığı, kitapla buluştuğunu zannettiği ama gerçekte buluşmadığı, bilginin adeta kol gezdiği ancak bilginin beyne ve kalbe girmediği bir çağın olduğuna dikkat çeken Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, bu çağın tehlikelerine karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Malatya İl Müftülüğüne bağlı Gençlik Merkezinin bulunduğu Necip Fazıl Parkı'nda "Geleneksel 3'üncü Kitap Okuma Şenliği" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu'nun kitap okumaya gelen gençlere ve çocuklara hitap etmesiyle devam etti ve ardından kitap okuma etkinliğine geçildi.

Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, dijital çağın tehlikeleri ve bu tehlikelere karşı kitap okumanın ehemmiyetini, çocuklar ise kitapla buluşmanın ve okumanın sevincini İLKHA muhabirine anlattı.

"Biz kitapları gençlerle buluşturduğumuzda hem evlerinde hem okudukları yerlerde gençler kağıtla, kalemle, kitapla buluşuyorlar"

Diyanet İşleri Başkanlığı gençlik Merkezlerinin çok önemli ve değerli hizmetler sunduğuna dikkat çeken Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Özelde bu programımız 3 senedir geleneksel hale getirdiğimiz kitap okuma ve kitapla buluşma şenliği. Bu şenliğimizde farklı gençlik merkezlerinden belli yaştaki özellikle ortaokul ve lise çağındaki gençleri kitapla buluşturmak, belirlediğimiz bazı kitapları gençlerle buluşturarak daha önce dağıttığımız ve okuttuğumuz kitapların değerlendirmesini yapmak ve gençlerimize onların yaş ve eğitim düzeylerine uygun kitaplar hediye ederek o gençlerin kitapla buluşmasını, kitap sahibi olmasını ve kütüphanelerinde bulunmasını sağlamak. Biz kitapları gençlerle buluşturduğumuzda ve kütüphane oluşturduğumuzda hem evlerinde hem okudukları yerlerde gençler kağıtla, kalemle, kitapla buluşuyorlar" ifadelerini kullandı.

 

"Dijital çağın tehlikelerine karşı gençleri kitapla buluşturuyoruz"

Müftü Dolu, "Malumunuz çağımız dijital çağ. Ve benim kanaatim dijital aslında tehlikeli bir çağ. İnsanın okuduğunu zannettiği ama gerçekte okumadığı, kitapla buluştuğunu zannettiği ama gerçekte buluşmadığı, bilginin adeta kol gezdiği ancak bilginin kafaya, beyine, kalbe, gönlüne girmediği bir çağdayız. Biz bu çağa karşı mücadele ediyoruz. Yani dijital çağda kitap okumanın zorluklarını biliyoruz. Dijital çağ ne kadar çok yaygınlaşır, insanların cebine, evine, ne kadar çok girerse insanların o oranda kitaptan uzaklaştığını biliyoruz. Biz de bu tehlikeli akıma karşı gençlerimizi kağıtla, kalemle, kitapla buluşturmaya çalışıyoruz. Çok zor olduğunu bilmemize rağmen kağıttan okumanın kaliteli olduğunu daha sağlıklı bir bilgi olduğunu, daha kalıcı olduğunu biliyoruz ve gençlerimize bu anlamda özellikle kitap okumalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.