Güney Afrika'da 24 maymun çiçeği vakası tespit edildi

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 24.08.2024 - 00:22, Güncelleme: 24.08.2024 - 00:22 897+ kez okundu.
 

Güney Afrika'da 24 maymun çiçeği vakası tespit edildi

Güney Afrika hükümeti, ülkede bugüne kadar 24 maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, ülkedeki M çiçeği salgınının son durumu hakkında yaptığı açıklamada, ülkede bugüne kadar 24 vakanın kaydedildiğini ve 3 kişinin M çiçeği (mpox) virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Ntshavheni, Güney Afrika'da salgının kontrol altında olduğunu ifade etti. Ntshavheni, ayrıca bugüne kadar 30 büyükbaş hayvan çiftliğinin karantina altına alındığını söyleyerek, "Toplamda 67 işletmede 92 binin üzerinde sığır ve 600'e yakın koyun aşılandı." diye belirtti. (İLKHA)
Güney Afrika hükümeti, ülkede bugüne kadar 24 maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, ülkedeki M çiçeği salgınının son durumu hakkında yaptığı açıklamada, ülkede bugüne kadar 24 vakanın kaydedildiğini ve 3 kişinin M çiçeği (mpox) virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Ntshavheni, Güney Afrika'da salgının kontrol altında olduğunu ifade etti.

Ntshavheni, ayrıca bugüne kadar 30 büyükbaş hayvan çiftliğinin karantina altına alındığını söyleyerek, "Toplamda 67 işletmede 92 binin üzerinde sığır ve 600'e yakın koyun aşılandı." diye belirtti. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.