SAĞLIK ÇALIŞANLARINI MAAŞ BELİRSİZLİĞİ YORUYOR

SAĞLIK 25.08.2024 - 08:43, Güncelleme: 25.08.2024 - 08:43 881+ kez okundu.
 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI MAAŞ BELİRSİZLİĞİ YORUYOR

Özlem Akarken Vergi Kesintilerinin Sabitlenmesini İstedi

   Sağlık çalışanları, Performansa Dayalı Ücret Sistemi (PDÜS) nedeniyle maaşlarında ciddi belirsizlikler yaşıyor. Bunun yanı sıra, her geçen gün artan gelir vergisi kesintileri, sağlık çalışanlarının ekonomik yükünü daha da ağırlaştırıyor. Çeşitli sağlık sendikaları, gelir vergisi kesintilerinin %15 oranına sabitlenmesi talebini yinelese de bu talepler karşılık bulmuyor. Sahim-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, sağlık çalışanlarının bu taleplerinin acilen ele alınması gerektiğini vurgulayarak,   “Maaş belirsizlikleri ,parça parça ödenen emekliliğe yansımayan maaş ve ağır vergi yükü, sağlık çalışanlarını zor durumda bırakıyor. Taleplerimizin dikkate alınması ve çözüme kavuşturulması, çalışanların moralini ve iş güvencesini artıracaktır” dedi.   Sağlık çalışanları, Performansa Dayalı Ücret Sistemi (PDÜS) nedeniyle maaşlarının her ay ne kadar olacağını öngörememekten şikayetçi. PDÜS'in getirdiği belirsizlik, sağlık çalışanlarının finansal planlama yapmasını zorlaştırıyor. Bu durum, hem iş verimliliğini hem de moral ve motivasyonu olumsuz etkiliyor. Özellikle başta aile hekimliği çalışanları, maaşlarının yanı sıra giderek artan gelir vergisi kesintileri nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. Sağlık kurum çalışanları vergi yükü, çalışanların maaşlarının önemli bir kısmını kapsıyor ve yaşam standartlarını düşürüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sahim-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, ‘‘Bu soruna çözüm olarak gelir vergisi kesintilerinin %15 oranına sabitlenmesini,maaş ödeme kalemlerinde de katsayı düzenlenmesini  talep ediyoruz. Vergi kesintilerinin bu orana sabitlenmesi, sağlık çalışanlarının ekonomik yükünü hafifletecek ve maaşlarındaki belirsizliği ortadan kaldıracaktır. Sağlık çalışanlarının finansal güvenliğini sağlamaya yönelik bu düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.’’ dedi.
Özlem Akarken Vergi Kesintilerinin Sabitlenmesini İstedi

 

 Sağlık çalışanları, Performansa Dayalı Ücret Sistemi (PDÜS) nedeniyle maaşlarında ciddi belirsizlikler yaşıyor. Bunun yanı sıra, her geçen gün artan gelir vergisi kesintileri, sağlık çalışanlarının ekonomik yükünü daha da ağırlaştırıyor. Çeşitli sağlık sendikaları, gelir vergisi kesintilerinin %15 oranına sabitlenmesi talebini yinelese de bu talepler karşılık bulmuyor. Sahim-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, sağlık çalışanlarının bu taleplerinin acilen ele alınması gerektiğini vurgulayarak,   “Maaş belirsizlikleri ,parça parça ödenen emekliliğe yansımayan maaş ve ağır vergi yükü, sağlık çalışanlarını zor durumda bırakıyor. Taleplerimizin dikkate alınması ve çözüme kavuşturulması, çalışanların moralini ve iş güvencesini artıracaktır” dedi.

 

Sağlık çalışanları, Performansa Dayalı Ücret Sistemi (PDÜS) nedeniyle maaşlarının her ay ne kadar olacağını öngörememekten şikayetçi. PDÜS'in getirdiği belirsizlik, sağlık çalışanlarının finansal planlama yapmasını zorlaştırıyor. Bu durum, hem iş verimliliğini hem de moral ve motivasyonu olumsuz etkiliyor. Özellikle başta aile hekimliği çalışanları, maaşlarının yanı sıra giderek artan gelir vergisi kesintileri nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. Sağlık kurum çalışanları vergi yükü, çalışanların maaşlarının önemli bir kısmını kapsıyor ve yaşam standartlarını düşürüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sahim-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, ‘‘Bu soruna çözüm olarak gelir vergisi kesintilerinin %15 oranına sabitlenmesini,maaş ödeme kalemlerinde de katsayı düzenlenmesini  talep ediyoruz. Vergi kesintilerinin bu orana sabitlenmesi, sağlık çalışanlarının ekonomik yükünü hafifletecek ve maaşlarındaki belirsizliği ortadan kaldıracaktır. Sağlık çalışanlarının finansal güvenliğini sağlamaya yönelik bu düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.