Kadın patates üreticisi, çaresizliğe isyan etti

EKONOMİ 25.08.2024 - 09:38, Güncelleme: 25.08.2024 - 09:38 905+ kez okundu.
 

Kadın patates üreticisi, çaresizliğe isyan etti

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçesinin Yakacık bölgesinde patates üreticileriyle bir araya geldi ve patates üreticilerinin yaşadığı zorlukları yerinde inceledi.

  Gürer, üreticilerin durumu hakkında, “Bu yıl da patateste çiftçinin yüzü gülmedi. Yazlık patatesten de para kazanamadılar. Kışlık patates konusunda ise üretici çok kaygılı. Bugünden Toprak Mahsulleri Ofisi planlama yapmalı” dedi.    ÇİFTÇİLER ZARAR EDİYOR CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer’e dert yanan patates üreticisi Kadın bir çiftçi ise içinde bulundukları durumu, “Vallahi kardeşim, hasadımız yerde, gübremizin ücretini ödemiyor, ilacımızı ödemiyor. Biz buralarda sıcakta sürünüyoruz. Su makbuzumuz böyle olduktan sonra niye ekiyoruz, dikiyoruz? Bu halk, biz ekmezsek dikmezsek ne yiyecek? Çiftçimiz olmazsa halkımız ne yiyecek, ne içecek? Böyle ezik bir halde durursa biz bitiğiz, gerçekten bitiğiz” diyerek tarımsal üretimin sürdürülebilirliği konusundaki kaygılarını dile getirdi. "TARLADA PATATES REZİL OLUYOR" CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, raflardaki patates fiyatlarının düşmediğine, ancak tarladaki ürünün değer bulamadığına dikkat çekti: “Rafta patatesin fiyatı çok düşmüyor ama tarlada patates rezil oluyor. Üretici, ‘Bizim bu ürünümüz değer bulmazsa seneye niye ekelim?’ Mecburiyet karşısında ektik’ diyorlar.” dedi ve çiftçilerin zorunluluklar içinde üretim yapmaya çalıştığını ifade etti. Kadın çiftçi ise bu durumu destekleyerek, “ 2 TL’ye patates verirsen işçiyi bile karşılamıyor. Sadece kaldırdığımız hasat bir işçiyi karşılamıyor.” dedi.  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,, “Büyük bir sıkıntı var, bu konuda da  iktidar seyrediyorlar.” dedi 
CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Altunhisar ilçesinin Yakacık bölgesinde patates üreticileriyle bir araya geldi ve patates üreticilerinin yaşadığı zorlukları yerinde inceledi.

 

Gürer, üreticilerin durumu hakkında, “Bu yıl da patateste çiftçinin yüzü gülmedi. Yazlık patatesten de para kazanamadılar. Kışlık patates konusunda ise üretici çok kaygılı. Bugünden Toprak Mahsulleri Ofisi planlama yapmalı” dedi. 

 

ÇİFTÇİLER ZARAR EDİYOR

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer’e dert yanan patates üreticisi Kadın bir çiftçi ise içinde bulundukları durumu, “Vallahi kardeşim, hasadımız yerde, gübremizin ücretini ödemiyor, ilacımızı ödemiyor. Biz buralarda sıcakta sürünüyoruz. Su makbuzumuz böyle olduktan sonra niye ekiyoruz, dikiyoruz? Bu halk, biz ekmezsek dikmezsek ne yiyecek? Çiftçimiz olmazsa halkımız ne yiyecek, ne içecek? Böyle ezik bir halde durursa biz bitiğiz, gerçekten bitiğiz” diyerek tarımsal üretimin sürdürülebilirliği konusundaki kaygılarını dile getirdi.

"TARLADA PATATES REZİL OLUYOR"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, raflardaki patates fiyatlarının düşmediğine, ancak tarladaki ürünün değer bulamadığına dikkat çekti: “Rafta patatesin fiyatı çok düşmüyor ama tarlada patates rezil oluyor. Üretici, ‘Bizim bu ürünümüz değer bulmazsa seneye niye ekelim?’ Mecburiyet karşısında ektik’ diyorlar.” dedi ve çiftçilerin zorunluluklar içinde üretim yapmaya çalıştığını ifade etti.

Kadın çiftçi ise bu durumu destekleyerek, “ 2 TL’ye patates verirsen işçiyi bile karşılamıyor. Sadece kaldırdığımız hasat bir işçiyi karşılamıyor.” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,, “Büyük bir sıkıntı var, bu konuda da  iktidar seyrediyorlar.” dedi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.