''Otizmin Farkındayız Çözüm İçin Bir Aradayız"

GÜNDEM 01.09.2024 - 15:39, Güncelleme: 01.09.2024 - 15:39 1002+ kez okundu.
 

''Otizmin Farkındayız Çözüm İçin Bir Aradayız"

Ulusal Otizm Konfederasyonu tarafından ''Otizmin farkındayız çözüm için bir aradayız" çalıştayı düzenlendi.

Afyonkarahisar'daki bir otelde düzenlenen çalıştaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak online olarak katıldı. Sayım, otizmli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için yapılan çalışmaları her zaman desteklerini belirterek, Ulusal Otizm Konfederasyonu ile iş birliği içerisinde olduklarını kaydetti. Otizme yönelik sorunlarla birlikte bu sorunların çözüm önerilerinin raporlandığı dosya Konfederasyon Genel Başkanı Fatma Kilci Kavas tarafından tanıtıldı. Kavas, toplumun her kesiminde farkındalık yaratma ve otizmli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirme sorumluluğunu da beraberinde getirdiklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu; "Konfederasyon olarak, otizmli bireyler ve aileleri için sağlanan hizmetleri yaygınlaştırmak, erişilebilirliği artırmak ve bu alandaki iyi uygulamaları desteklemek için çalışıyoruz. Otizm, yalnızca bireylerin değil, ailelerinin ve toplumun da birlikte mücadele etmesi gereken bir konu. Ancak bu mücadelenin temelinde, otizmli bireylerin farklılıklarını anlamak, kabul etmek ve onları topluma kazandırmak yatmaktadır. Onların eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal hayata kadar her alanda eşit fırsatlara sahip olabilmeleri, hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Ancak biliyoruz ki bu çaba, sadece bizim değil, toplumun her kesiminin aktif katılımıyla daha güçlü hale gelecektir. Bizler konfederasyon olarak, otizmli bireyler için daha kapsayıcı ve anlayışlı bir toplum oluşturmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hep birlikte el ele vererek, onların daha parlak bir geleceğe sahip olmaları için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz."
Ulusal Otizm Konfederasyonu tarafından ''Otizmin farkındayız çözüm için bir aradayız" çalıştayı düzenlendi.

Afyonkarahisar'daki bir otelde düzenlenen çalıştaya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak online olarak katıldı. Sayım, otizmli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için yapılan çalışmaları her zaman desteklerini belirterek, Ulusal Otizm Konfederasyonu ile iş birliği içerisinde olduklarını kaydetti.

Otizme yönelik sorunlarla birlikte bu sorunların çözüm önerilerinin raporlandığı dosya Konfederasyon Genel Başkanı Fatma Kilci Kavas tarafından tanıtıldı.

Kavas, toplumun her kesiminde farkındalık yaratma ve otizmli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirme sorumluluğunu da beraberinde getirdiklerine dikkat çekerek, şöyle konuştu;

"Konfederasyon olarak, otizmli bireyler ve aileleri için sağlanan hizmetleri yaygınlaştırmak, erişilebilirliği artırmak ve bu alandaki iyi uygulamaları desteklemek için çalışıyoruz. Otizm, yalnızca bireylerin değil, ailelerinin ve toplumun da birlikte mücadele etmesi gereken bir konu. Ancak bu mücadelenin temelinde, otizmli bireylerin farklılıklarını anlamak, kabul etmek ve onları topluma kazandırmak yatmaktadır. Onların eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal hayata kadar her alanda eşit fırsatlara sahip olabilmeleri, hepimizin ortak hedefi olmalıdır. Ancak biliyoruz ki bu çaba, sadece bizim değil, toplumun her kesiminin aktif katılımıyla daha güçlü hale gelecektir. Bizler konfederasyon olarak, otizmli bireyler için daha kapsayıcı ve anlayışlı bir toplum oluşturmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hep birlikte el ele vererek, onların daha parlak bir geleceğe sahip olmaları için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.