Sabancı Yeni ekonomiyle büyüdü

EKONOMİ 02.09.2024 - 17:26, Güncelleme: 02.09.2024 - 17:26 873+ kez okundu.
 

Sabancı Yeni ekonomiyle büyüdü

Yeni ekonomiyle büyüyen Sabancı, son 3 yılda dolar cinsi net aktif değerini 2,5 katına çıkardı

  2024 yılının ilk yarısına ilişkin enflasyon muhasebesi uygulanmış finansal sonuçlarını açıklayan Sabancı Holding, söz konusu dönemde kombine satışlarını 517,9 milyar TL seviyesine yükseltirken, Holding’in kombine FAVÖK’ü ise 61,8 milyar TL’ye ulaştı.  Ana işlerinin korunması ve büyütülmesinin yanında yeni büyüme platformlarında da öncü yatırımlara imza atan Sabancı, bu strateji doğrultusunda net aktif değerini (NAD) yukarı çekmeyi sürdürdü. 2024 yılının ikinci çeyreği itibarıyla, Holding’in dolar cinsinden net aktif değeri 11 milyar doları aştı. 2021 yılının ikinci çeyreğinde 4,37 milyar dolarlık net aktif değere sahip olan Sabancı Holding, böylece küresel ve yerel ölçekte faaliyet ortamını zorlaştıran tüm gelişmelere rağmen net aktif değerini son 3 yılda yaklaşık 2,5 katına yükseltmeyi başardı. “YENİ EKONOMİNİN TOPLAM YATIRIMLAR İÇERİSİNDEKİ PAYI YÜZDE 73 OLDU” Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, 2022 yılında duyurdukları yatırım stratejisiyle tutarlı bir planla yola devam ettiklerinin altını çizerken, “Bu dönemde, hem organik hem de inorganik büyümemizi hızlandırmak için yatırımlarımızı yaklaşık ikiye katlarken, ‘yeni ekonomi’ olarak ifade ettiğimiz enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve dijital alanlarında odaklı büyümemizi sürdürüyoruz. Yatırım kriterlerimizde sürdürülebilirliğin yanı sıra müşteri tabanımızı da uluslararası ölçekte büyütmeyi önceliklendiriyoruz. Bu plan dahilinde, 2022 başından bu yana gerçekleştirdiğimiz yatırımlarda yeni ekonominin payı yüzde 73 olarak gerçekleşti. Stratejik planımızla uyumlu bir yol haritasını takip ederken, yurt içinde ve yurt dışında Topluluğumuza yeni yetkinlikler kazandıracak adımları atmayı sürdürüyoruz” dedi. 
Yeni ekonomiyle büyüyen Sabancı, son 3 yılda dolar cinsi net aktif değerini 2,5 katına çıkardı

 

2024 yılının ilk yarısına ilişkin enflasyon muhasebesi uygulanmış finansal sonuçlarını açıklayan Sabancı Holding, söz konusu dönemde kombine satışlarını 517,9 milyar TL seviyesine yükseltirken, Holding’in kombine FAVÖK’ü ise 61,8 milyar TL’ye ulaştı. 

Ana işlerinin korunması ve büyütülmesinin yanında yeni büyüme platformlarında da öncü yatırımlara imza atan Sabancı, bu strateji doğrultusunda net aktif değerini (NAD) yukarı çekmeyi sürdürdü. 2024 yılının ikinci çeyreği itibarıyla, Holding’in dolar cinsinden net aktif değeri 11 milyar doları aştı. 2021 yılının ikinci çeyreğinde 4,37 milyar dolarlık net aktif değere sahip olan Sabancı Holding, böylece küresel ve yerel ölçekte faaliyet ortamını zorlaştıran tüm gelişmelere rağmen net aktif değerini son 3 yılda yaklaşık 2,5 katına yükseltmeyi başardı.

“YENİ EKONOMİNİN TOPLAM YATIRIMLAR İÇERİSİNDEKİ PAYI YÜZDE 73 OLDU”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, 2022 yılında duyurdukları yatırım stratejisiyle tutarlı bir planla yola devam ettiklerinin altını çizerken, “Bu dönemde, hem organik hem de inorganik büyümemizi hızlandırmak için yatırımlarımızı yaklaşık ikiye katlarken, ‘yeni ekonomi’ olarak ifade ettiğimiz enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri ve dijital alanlarında odaklı büyümemizi sürdürüyoruz. Yatırım kriterlerimizde sürdürülebilirliğin yanı sıra müşteri tabanımızı da uluslararası ölçekte büyütmeyi önceliklendiriyoruz. Bu plan dahilinde, 2022 başından bu yana gerçekleştirdiğimiz yatırımlarda yeni ekonominin payı yüzde 73 olarak gerçekleşti. Stratejik planımızla uyumlu bir yol haritasını takip ederken, yurt içinde ve yurt dışında Topluluğumuza yeni yetkinlikler kazandıracak adımları atmayı sürdürüyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.