“Kısırlaştırma maliyetli değil”

GÜNDEM 07.09.2024 - 06:44, Güncelleme: 07.09.2024 - 06:44 422 kez okundu.
 

“Kısırlaştırma maliyetli değil”

Kısırlaştırma ve hayvan barınağı noktasında yerel yönetimlerin karnesinin zayıf olduğunu söyleyen Çıtırık;

DOHAY,,,KO Genel Sekreteri ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. TBMM’de büyük tartışmalara neden olan Sokak Hayvanları Kanunu ve sokak köpeklerinin kısırlaştırma konuları hakkında açıklamalarda bulunan Çıtırık; yasayla birlikte sorumluluğu bulunan belediyelerin bir an önce Hayvan Bakımevi kurmalarını ve kısırlaştırma çalışmalarına hız vermelerini istedi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Dilek Akın, Genel Sekreter Yasemin Atasoy ve Mali Sekreter Süreyya Uri Aksoy’a, TBMM’de yasalaşan Sokak Hayvanları Kanunu ve Belediyelerin bu konudaki sorumlulukları hakkında açıklamalarda bulunan Çıtırık, yasayla birlikte sorumluluğun belediyelere bırakıldığına dikkat çekti.
Kısırlaştırma ve hayvan barınağı noktasında yerel yönetimlerin karnesinin zayıf olduğunu söyleyen Çıtırık;

DOHAY,,,KO Genel Sekreteri ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

TBMM’de büyük tartışmalara neden olan Sokak Hayvanları Kanunu ve sokak köpeklerinin kısırlaştırma konuları hakkında açıklamalarda bulunan Çıtırık; yasayla birlikte sorumluluğu bulunan belediyelerin bir an önce Hayvan Bakımevi kurmalarını ve kısırlaştırma çalışmalarına hız vermelerini istedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Dilek Akın, Genel Sekreter Yasemin Atasoy ve Mali Sekreter Süreyya Uri Aksoy’a, TBMM’de yasalaşan Sokak Hayvanları Kanunu ve Belediyelerin bu konudaki sorumlulukları hakkında açıklamalarda bulunan Çıtırık, yasayla birlikte sorumluluğun belediyelere bırakıldığına dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.