Nasıl davranacağınıza siz mi karar veriyorsunuz?

BİLİM 08.09.2024 - 08:28, Güncelleme: 08.09.2024 - 08:28 976+ kez okundu.
 

Nasıl davranacağınıza siz mi karar veriyorsunuz?

Medya araçları, kişilerin nasıl davranması gerektiğini empoze ediyor!

  Sosyal medyanın, insanların iletişim kurma şeklini ve yakın ilişkilerini doğrudan etkileyen güçlü bir etkileşim aracı olduğunu belirten uzmanlar, medyanın toplumu etiketlediğine, yönlendirdiğine ve yönettiğine dikkat çekiyor. Her türlü platformun durmaksızın ‘obje’ üretme gücüne sahip olduğuna değinen Psikiyatri Uzmanı Dr. Mert Sinan Bingöl, “Her türlü objeleşme türü izleyicilere empoze edilmeye çalışılsa da bireyler sıklıkla ‘cinsel obje’ olarak yansıtılır.” dedi. Dizilerde ve filmlerde yansıtılan kadın ve erkek rollerinin izleyicinin kendi hayatında nasıl davranması gerektiğine işaret ettiğini söyleyen Dr. Mert Sinan Bingöl, “Kadınlar ve erkekler hangi fiziksel özelliklere sahip olmalı, nerede, nasıl davranmalı, nasıl tanışmalı, nasıl ilişki kurmalı, nasıl giyinmeli, nasıl sevişmeli, tüm bunlar diziler ve filmler aracılığı ile evlere girip bireylerin yaşamını etkileme gücüne sahiptir.” açıklamasını yaptı. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Mert Sinan Bingöl, medya araçlarının toplumun cinsiyet rolleri üzerindeki etkisini değerlendirdi. Medya toplumu etiketliyor, yönlendiriyor ve yönetiyor Sosyal medyanın, insanların iletişim kurma şeklini ve yakın ilişkilerini doğrudan etkileyen güçlü bir etkileşim aracı olduğunu ifade eden Psikiyatri Uzmanı Dr. Mert Sinan Bingöl, “Sosyal medya aynı zamanda insanların sevgi anlayışlarını, cinsel yaşantılarını ve toplumsal rollerini, kendi belirlediği yönde dönüştürebilme gücüne sahiptir.” dedi. Medyanın toplumu etiketlediğine, yönlendirdiğine ve yönettiğine dikkat çeken Dr. Mert Sinan Bingöl, “Her türlü platform durmaksızın ‘obje’ üretme gücüne sahiptir. Çeşitli değer yargılarını paket halinde bireylere yükleyerek, her türlü objeleşme türünü izleyicilerine empoze edebilmektedir. Bireyler her ne kadar ‘muhafazakar obje, siyasal obje, mafyatik obje, radikal obje, mağdur obje’ olarak lanse edilebilse de, sıklıkla karşılaşılan durum, bireylerin ‘cinsel obje’ olarak yansıtılmasıdır!” şeklinde konuştu.
Medya araçları, kişilerin nasıl davranması gerektiğini empoze ediyor!

 

Sosyal medyanın, insanların iletişim kurma şeklini ve yakın ilişkilerini doğrudan etkileyen güçlü bir etkileşim aracı olduğunu belirten uzmanlar, medyanın toplumu etiketlediğine, yönlendirdiğine ve yönettiğine dikkat çekiyor.

Her türlü platformun durmaksızın ‘obje’ üretme gücüne sahip olduğuna değinen Psikiyatri Uzmanı Dr. Mert Sinan Bingöl, “Her türlü objeleşme türü izleyicilere empoze edilmeye çalışılsa da bireyler sıklıkla ‘cinsel obje’ olarak yansıtılır.” dedi. Dizilerde ve filmlerde yansıtılan kadın ve erkek rollerinin izleyicinin kendi hayatında nasıl davranması gerektiğine işaret ettiğini söyleyen Dr. Mert Sinan Bingöl, “Kadınlar ve erkekler hangi fiziksel özelliklere sahip olmalı, nerede, nasıl davranmalı, nasıl tanışmalı, nasıl ilişki kurmalı, nasıl giyinmeli, nasıl sevişmeli, tüm bunlar diziler ve filmler aracılığı ile evlere girip bireylerin yaşamını etkileme gücüne sahiptir.” açıklamasını yaptı.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Mert Sinan Bingöl, medya araçlarının toplumun cinsiyet rolleri üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Medya toplumu etiketliyor, yönlendiriyor ve yönetiyor

Sosyal medyanın, insanların iletişim kurma şeklini ve yakın ilişkilerini doğrudan etkileyen güçlü bir etkileşim aracı olduğunu ifade eden Psikiyatri Uzmanı Dr. Mert Sinan Bingöl, “Sosyal medya aynı zamanda insanların sevgi anlayışlarını, cinsel yaşantılarını ve toplumsal rollerini, kendi belirlediği yönde dönüştürebilme gücüne sahiptir.” dedi.

Medyanın toplumu etiketlediğine, yönlendirdiğine ve yönettiğine dikkat çeken Dr. Mert Sinan Bingöl, “Her türlü platform durmaksızın ‘obje’ üretme gücüne sahiptir. Çeşitli değer yargılarını paket halinde bireylere yükleyerek, her türlü objeleşme türünü izleyicilerine empoze edebilmektedir. Bireyler her ne kadar ‘muhafazakar obje, siyasal obje, mafyatik obje, radikal obje, mağdur obje’ olarak lanse edilebilse de, sıklıkla karşılaşılan durum, bireylerin ‘cinsel obje’ olarak yansıtılmasıdır!” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.