Gürer: “2025 yılında bitecek denilen hastanenin temeli dahi atılamadı”

SAĞLIK 10.09.2024 - 07:20, Güncelleme: 10.09.2024 - 07:20 740+ kez okundu.
 

Gürer: “2025 yılında bitecek denilen hastanenin temeli dahi atılamadı”

Gürer: “BFK Hastanesi yıkıldı. Yeni bina ihale edildi. Temel yeri açıldı. Yüklenici bıraktı gitti”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor Fizik Tedavi Hastanesi inşaatının  ortada kaldığını söyledi, Gürer"Bor Fizik Tedavi Hastanesi yıkıldı, yerine yenisi yapılacaktı. 2023 yılında da ihalesi yapıldı. 2025 yılının Şubat ayında hastane bitecekti. Ama şu anda hastanenin yalnızca hafriyat çalışmaları yapıldı; alanda başka bir çalışma yok. 250 yataklı, bölgeye hizmet verecek hastanenin yapımı ile ilgili temel için seçim öncesi hızlandırılan çalışmalarda hafriyat yapıldı.Yüklenici temel dahi atmadan iş durdu ."dedi. Gürer, hastanenin bölge için büyük önem taşıdığını vurguladı ve inşaatın bir an önce başlaması gerektiğini belirterek, " Temeli Dönemin Sağlık Bakanı Doğan Baran tarafından atılan  ve uzun süre inşayı devam eden Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2010 yılında hizmete açıldı. 6 Şubat : depremi sonrası hasar aldığı gerekçesi ile hastane kapatıldı. Hastane kampusunun arsa alanı 24.227 m²  ve kapalı alanı 27.000 m² olan hastane . Hastane ana binası; giriş kat ve 5 kat yataklı servis olmak üzere katlı idi.. Toplam 126 yatak kapasitesi olan hastane yenisi yapılmak üzere yıkıldı ve hizmet Bor Devlet Hastanesi'nin içinde verilmeye çalışıldı. Bor dışından başka bölgelerden gelmiş hastalara fizik tedavi hizmeti kısmen verilmeye devam ediliyor. Acil ihtiyaç olan hastane binası 2023 yılında ihalesi yapıldı 2025 yalında tamamlanacağı açıklandı. Temel dahi atılamadı. Bu hastane yalnızca Bor bölgesi için değil, diğer komşu illere de hizmet veren bir hastaneydi. Bu hastanenin bir an önce inşaatı başlayarak yapılmalı ve halkın hizmetine sunulmalı. Söylenene göre müteahhit, ödenek alamadığı gerekçesiyle işi feshetmiş. Açılacağı belirtilen Şubat 2025 yılına kadar bu hastanenin açılması, bu haliyle mümkün değil. Onun için de konuyla ilgili herkesi sorumluluğa ve gereğini yapmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.
Gürer: “BFK Hastanesi yıkıldı. Yeni bina ihale edildi. Temel yeri açıldı. Yüklenici bıraktı gitti”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor Fizik Tedavi Hastanesi inşaatının  ortada kaldığını söyledi, Gürer"Bor Fizik Tedavi Hastanesi yıkıldı, yerine yenisi yapılacaktı. 2023 yılında da ihalesi yapıldı. 2025 yılının Şubat ayında hastane bitecekti. Ama şu anda hastanenin yalnızca hafriyat çalışmaları yapıldı; alanda başka bir çalışma yok. 250 yataklı, bölgeye hizmet verecek hastanenin yapımı ile ilgili temel için seçim öncesi hızlandırılan çalışmalarda hafriyat yapıldı.Yüklenici temel dahi atmadan iş durdu ."dedi.

Gürer, hastanenin bölge için büyük önem taşıdığını vurguladı ve inşaatın bir an önce başlaması gerektiğini belirterek, "

Temeli Dönemin Sağlık Bakanı Doğan Baran tarafından atılan  ve uzun süre inşayı devam eden Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2010 yılında hizmete açıldı. 6 Şubat : depremi sonrası hasar aldığı gerekçesi ile hastane kapatıldı. Hastane kampusunun arsa alanı 24.227 m²  ve kapalı alanı 27.000 m² olan hastane . Hastane ana binası; giriş kat ve 5 kat yataklı servis olmak üzere katlı idi.. Toplam 126 yatak kapasitesi olan hastane yenisi yapılmak üzere yıkıldı ve hizmet Bor Devlet Hastanesi'nin içinde verilmeye çalışıldı. Bor dışından başka bölgelerden gelmiş hastalara fizik tedavi hizmeti kısmen verilmeye devam ediliyor. Acil ihtiyaç olan hastane binası 2023 yılında ihalesi yapıldı 2025 yalında tamamlanacağı açıklandı. Temel dahi atılamadı. Bu hastane yalnızca Bor bölgesi için değil, diğer komşu illere de hizmet veren bir hastaneydi. Bu hastanenin bir an önce inşaatı başlayarak yapılmalı ve halkın hizmetine sunulmalı. Söylenene göre müteahhit, ödenek alamadığı gerekçesiyle işi feshetmiş. Açılacağı belirtilen Şubat 2025 yılına kadar bu hastanenin açılması, bu haliyle mümkün değil. Onun için de konuyla ilgili herkesi sorumluluğa ve gereğini yapmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.