Geleneksel yapı bozuluyor, yaşlıların bakım ihtiyacı artıyor!

YAŞAM 15.09.2024 - 07:07, Güncelleme: 15.09.2024 - 07:07 1017+ kez okundu.
 

Geleneksel yapı bozuluyor, yaşlıların bakım ihtiyacı artıyor!

Giderek, geleneksel yapının bozulması, çekirdek aileye dönüş, yaşlıların yalnız kalma sorununa da yol açtığına işaret eden uzmanlar, yaşam süresinin uzaması ve yaşlıların bakım gereksinimlerinin artmış olmasının, uygulama boyutunda bakım hizmetlerini birebir yürütecek profesyonel yaşlı bakım teknikeri ihtiyacını oluşturduğunu söylüyor.

  Profesyonel bakım teknikerlerine ihtiyaç var!    Yaşlılık hizmetleri alanında çalışacak profesyonellerin en azından ön lisans diploması olması gerektiğini ifade eden Öğr. Gör. Büşra Kul, “E-sertifika programlarının diploma sonrası ihtiyaç durumuna göre alınması gerektiğini, ön lisans diploması olmayan kişilerin bu sertifikalar ile yaşlı bakım teknikeri olarak sağlık alanında çalışamaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakımı Programı Başkanı Öğr. Gör. Büşra Kul, Türkiye’de hızla artan yaşlı nüfusu ve yaşlı bakım hizmetlerinin geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yaşlılar yalnızlaşıyor…  Dünyada ve ülkemizde, tıbbın, teknolojinin gelişmesi, bireylerin sağlık konusunda daha bilinçli hale gelmeleri ile yaşlı nüfusun arttığına işaret eden Öğr. Gör. Büşra Kul, “Artan yaşlı nüfus, çözülmesi gereken birçok sorunu da ortaya çıkarıyor. Giderek, geleneksel yapının bozulması, çekirdek aileye dönüş, yaşlıların yalnız kalma sorununa da yol açıyor. Yaşlanmanın getirdiği fizyolojik ve psikolojik değişiklikler ve yaşlıların aile yanında kalmalarının güçleşmiş olması, bakım gereksinimlerini artırıyor. Yaşam süresinin uzaması, yaşlıların bakım gereksinimlerinin artmış olması, uygulama boyutunda bakım hizmetlerini birebir yürütecek profesyonel yaşlı bakım teknikeri ihtiyacını ortaya çıkarıyor.” dedi.
Giderek, geleneksel yapının bozulması, çekirdek aileye dönüş, yaşlıların yalnız kalma sorununa da yol açtığına işaret eden uzmanlar, yaşam süresinin uzaması ve yaşlıların bakım gereksinimlerinin artmış olmasının, uygulama boyutunda bakım hizmetlerini birebir yürütecek profesyonel yaşlı bakım teknikeri ihtiyacını oluşturduğunu söylüyor.

 

Profesyonel bakım teknikerlerine ihtiyaç var!

 

 Yaşlılık hizmetleri alanında çalışacak profesyonellerin en azından ön lisans diploması olması gerektiğini ifade eden Öğr. Gör. Büşra Kul, “E-sertifika programlarının diploma sonrası ihtiyaç durumuna göre alınması gerektiğini, ön lisans diploması olmayan kişilerin bu sertifikalar ile yaşlı bakım teknikeri olarak sağlık alanında çalışamaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakımı Programı Başkanı Öğr. Gör. Büşra Kul, Türkiye’de hızla artan yaşlı nüfusu ve yaşlı bakım hizmetlerinin geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Yaşlılar yalnızlaşıyor… 

Dünyada ve ülkemizde, tıbbın, teknolojinin gelişmesi, bireylerin sağlık konusunda daha bilinçli hale gelmeleri ile yaşlı nüfusun arttığına işaret eden Öğr. Gör. Büşra Kul, “Artan yaşlı nüfus, çözülmesi gereken birçok sorunu da ortaya çıkarıyor. Giderek, geleneksel yapının bozulması, çekirdek aileye dönüş, yaşlıların yalnız kalma sorununa da yol açıyor. Yaşlanmanın getirdiği fizyolojik ve psikolojik değişiklikler ve yaşlıların aile yanında kalmalarının güçleşmiş olması, bakım gereksinimlerini artırıyor. Yaşam süresinin uzaması, yaşlıların bakım gereksinimlerinin artmış olması, uygulama boyutunda bakım hizmetlerini birebir yürütecek profesyonel yaşlı bakım teknikeri ihtiyacını ortaya çıkarıyor.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.