Milltown Arnavutköy’e Yeni Bir Soluk Kazandıracak

YAŞAM 28.09.2024 - 08:36, Güncelleme: 28.09.2024 - 08:36 301 kez okundu.
 

Milltown Arnavutköy’e Yeni Bir Soluk Kazandıracak

Boytorun Mimarlık Tasarımı Durusu Milltown Arnavutköy’e Yeni Bir Soluk Kazandıracak

Boytorun Mimarlık tarafından Arnavutköy’de tasarlanan Durusu Milltown projesi bölgenin konut, ticaret ve kamusal alan ihtiyaçlarını karşılama hedefiyle hayata geçiriliyor. Kişi başına düşen sosyal alanların niteliği sayesinde bulunduğu bölgede yeni tasarımlara örnek teşkil etmesi hedeflenen projede estetik değerler dinamik bir yaklaşımla vurgulanıyor.    Ulusal ve uluslararası ölçekte, farklı fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Yudum Boytorun ve Mimar Semih Boytorun liderliğindeki Boytorun Mimarlık’ın Arnavutköy’de tasarladığı Durusu Milltown projesi, çağdaş yaşam alanlarına yeni bir yorum kazandırarak kullanıcıların barınma başta olmak üzere, spor, dinlenme, eğlence gibi tüm sosyal ihtiyaçlarını da karşılamayı hedefliyor.    Eğimli bir araziye yerleşen Durusu Milltown konutlarının planlamasında kot farkı avantaja dönüştürülmüş ve araziye minimum müdahale ile maksimum metrekare sağlamak hedeflenirken blokların birbirinin manzarasını kesmemesi sağlanmış. Proje, zemin katlara bahçe alanları, bodrum katlara ise bahçeler ve havuzlar tesis edilerek tasarlanmış. Sosyal tesislere, ticari alanlara, basketbol sahalarına ve tenis kortlarına, parselin ana girişinin olduğu üst kotta yer verilmiş ve böylece konut kompleksinin sosyal donatılarını oluşturmaları hedeflenmiş. 
Boytorun Mimarlık Tasarımı Durusu Milltown Arnavutköy’e Yeni Bir Soluk Kazandıracak

Boytorun Mimarlık tarafından Arnavutköy’de tasarlanan Durusu Milltown projesi bölgenin konut, ticaret ve kamusal alan ihtiyaçlarını karşılama hedefiyle hayata geçiriliyor. Kişi başına düşen sosyal alanların niteliği sayesinde bulunduğu bölgede yeni tasarımlara örnek teşkil etmesi hedeflenen projede estetik değerler dinamik bir yaklaşımla vurgulanıyor. 

 

Ulusal ve uluslararası ölçekte, farklı fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Yudum Boytorun ve Mimar Semih Boytorun liderliğindeki Boytorun Mimarlık’ın Arnavutköy’de tasarladığı Durusu Milltown projesi, çağdaş yaşam alanlarına yeni bir yorum kazandırarak kullanıcıların barınma başta olmak üzere, spor, dinlenme, eğlence gibi tüm sosyal ihtiyaçlarını da karşılamayı hedefliyor. 

 

Eğimli bir araziye yerleşen Durusu Milltown konutlarının planlamasında kot farkı avantaja dönüştürülmüş ve araziye minimum müdahale ile maksimum metrekare sağlamak hedeflenirken blokların birbirinin manzarasını kesmemesi sağlanmış. Proje, zemin katlara bahçe alanları, bodrum katlara ise bahçeler ve havuzlar tesis edilerek tasarlanmış. Sosyal tesislere, ticari alanlara, basketbol sahalarına ve tenis kortlarına, parselin ana girişinin olduğu üst kotta yer verilmiş ve böylece konut kompleksinin sosyal donatılarını oluşturmaları hedeflenmiş. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.