Halk Temsilcileri İncirlik'in kapısına dayandı

GÜNDEM 29.09.2024 - 07:46, Güncelleme: 29.09.2024 - 07:46 635 kez okundu.
 

Halk Temsilcileri İncirlik'in kapısına dayandı

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM)’nin, 15 Eylül'de İstanbul Kartal'dan başlayan yürüyüşü bugün önce Adana'da ve sonra İncirlik'te yapılan yürüyüşlerle sona erdi. Yurtseverler İncirlik'i "Ülkemizde katil istemiyoruz" sesiyle inletti.

    Bölgesel savaş adım adım yükselirken THTM temsilcilerinin Kartal'dan başlattıkları yürüyüş bugün NATO'nun ülkemizdeki simgesi İncirlik Üssü'ne ulaştı. 15 Eylül'de Kartal'dan yola çıkan temsilciler Gebze, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Konya, Konya Ereğli, Niğde Ulukışla, Mersin ve Tarsus güzergahından geçerek Adana'ya ulaştılar. Dün Adana'da NATO karşıtı sergiyi açan temsilciler bugün İncirlik'e yürümek için saat 15.00'te Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı.   Yurtseverler Uğur Mumcu Meydanı'ndan Atatürk Parkı'na "Katil NATO, İşbirlikçi AKP", "İncirlik Üssü'nü kapatacağız", "Katil NATO, katil ABD" sloganları, alkışlar ve ıslıklarla yürüdü. Çevredeki araçların kornalarla, esnafın ıslıklarla ve alkışlarla destek olduğu yürüyüşte Katil NATO sesi Adana'yı inletti.    'Mücadelenin fitilini ateşliyoruz'   Atatürk Parkı'nda söz alan THTM Adana temsilcisi Eylül Çapar konuşmasına yurtseverleri selamlayarak başladı: "Aklı, vicdanı aydınlanmadan yana olanlar, patronların kârının değil emekçinin alınterinin yanında olanlar, 15 Eylül’de Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi olarak yola çıktık ve birazdan bu uzun yürüyüşümüzü İncirlik’te sonlandırırken, NATO bu ülkeden defolup gidene kadar vereceğimiz mücadelenin fitilini ateşleyeceğiz. Bize bu mücadelede destek olacak, bu kıvılcımı yangına dönüştürecek yurtseverler ‘Hoşgeldiniz’.    'İncirlik buradayken Adana güvende değil'    Sözlerine İncirlik Üssü'nün varlığının Adanalılar için bir tehdit olduğunu belirterek devam eden Çapar: "Ben Adanalı bir yurtsever olarak İncirlik'in burada olmasından dolayı kendimi hiç güvende hissetmiyorum. İçerisinde kaç tane nükleer silah var bilmiyoruz. Fırlatıldığında kendi topraklarımıza düşecek menzilde silahlardan söz ediliyor. Türkiye NATO eliyle bir savaşa sürüklenirse İncirlik, doğal olarak Adana’yı hedef haline getirmeyecek mi? Bu mudur güvenlik? Ne zaman bu İncirlik Üssü kapatılır, o zaman kendimizi güvende hissederiz. Ne zaman ki NATO bu ülkeden defolur, o zaman bağımsız bir ülke haline geliriz. O halde şimdi buradan güçlü bir ses verelim dostlar. NATO defol, bu memleket bizim."
Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM)’nin, 15 Eylül'de İstanbul Kartal'dan başlayan yürüyüşü bugün önce Adana'da ve sonra İncirlik'te yapılan yürüyüşlerle sona erdi. Yurtseverler İncirlik'i "Ülkemizde katil istemiyoruz" sesiyle inletti.

 

 

Bölgesel savaş adım adım yükselirken THTM temsilcilerinin Kartal'dan başlattıkları yürüyüş bugün NATO'nun ülkemizdeki simgesi İncirlik Üssü'ne ulaştı. 15 Eylül'de Kartal'dan yola çıkan temsilciler Gebze, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Konya, Konya Ereğli, Niğde Ulukışla, Mersin ve Tarsus güzergahından geçerek Adana'ya ulaştılar. Dün Adana'da NATO karşıtı sergiyi açan temsilciler bugün İncirlik'e yürümek için saat 15.00'te Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı.

 

Yurtseverler Uğur Mumcu Meydanı'ndan Atatürk Parkı'na "Katil NATO, İşbirlikçi AKP", "İncirlik Üssü'nü kapatacağız", "Katil NATO, katil ABD" sloganları, alkışlar ve ıslıklarla yürüdü. Çevredeki araçların kornalarla, esnafın ıslıklarla ve alkışlarla destek olduğu yürüyüşte Katil NATO sesi Adana'yı inletti. 

 

'Mücadelenin fitilini ateşliyoruz'

 

Atatürk Parkı'nda söz alan THTM Adana temsilcisi Eylül Çapar konuşmasına yurtseverleri selamlayarak başladı: "Aklı, vicdanı aydınlanmadan yana olanlar, patronların kârının değil emekçinin alınterinin yanında olanlar, 15 Eylül’de Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi olarak yola çıktık ve birazdan bu uzun yürüyüşümüzü İncirlik’te sonlandırırken, NATO bu ülkeden defolup gidene kadar vereceğimiz mücadelenin fitilini ateşleyeceğiz. Bize bu mücadelede destek olacak, bu kıvılcımı yangına dönüştürecek yurtseverler ‘Hoşgeldiniz’. 

 

'İncirlik buradayken Adana güvende değil' 

 

Sözlerine İncirlik Üssü'nün varlığının Adanalılar için bir tehdit olduğunu belirterek devam eden Çapar: "Ben Adanalı bir yurtsever olarak İncirlik'in burada olmasından dolayı kendimi hiç güvende hissetmiyorum. İçerisinde kaç tane nükleer silah var bilmiyoruz. Fırlatıldığında kendi topraklarımıza düşecek menzilde silahlardan söz ediliyor. Türkiye NATO eliyle bir savaşa sürüklenirse İncirlik, doğal olarak Adana’yı hedef haline getirmeyecek mi? Bu mudur güvenlik? Ne zaman bu İncirlik Üssü kapatılır, o zaman kendimizi güvende hissederiz. Ne zaman ki NATO bu ülkeden defolur, o zaman bağımsız bir ülke haline geliriz. O halde şimdi buradan güçlü bir ses verelim dostlar. NATO defol, bu memleket bizim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.