KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ!

GÜNDEM 09.10.2024 - 06:57, Güncelleme: 09.10.2024 - 06:57 505 kez okundu.
 

KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ!

Özlem Akarken, Geride Kalan Parçalanmış Hayatların Hesabını Kim Verecek?

        Geçtiğimiz gün İstanbul’un Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner isimli iki genç kadının vahşice katledilmesi, toplumda büyük bir infial yarattı. Artan kadın cinayetlerinin toplumun her kesiminde endişe verici boyutlara ulaştığını belirten Sahim-Sen Genel Başkanı Özlem Akarken, kadın cinayetlerine karşı kamuoyuna önemli bir açıklama yaptı. Bu trajik olayların ardından sessiz kalmamanın ve kadına yönelik şiddetle kararlılıkla mücadele etmenin zorunluluk olduğunu vurgulayarak, bu şiddetin yalnızca bireysel bir sorun değil, aynı zamanda toplumsal ve sosyoekonomik sorunların bir yansıması olduğunu dile getirdi.   İstanbul’un Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner isimli iki genç kadının geçtiğimiz günlerde vahşice katledilmesi, toplumda derin bir üzüntü ve öfke ile karşılaştı. Kadın cinayetlerinin artan sıklığı karşısında toplumsal endişenin giderek arttığını belirten Sahim-Sen Genel Başkanı Özlem Akarken, bu şiddetin yalnızca bireysel suçlar olmadığını, aynı zamanda toplumsal ve sosyoekonomik sorunların bir yansıması olduğunu vurgulayarak, ‘‘Toplumsal ve sosyal olarak her gün daha fazla çürüyoruz. Artık yeter…Alışmayacağız, susmayacağız!" Bu tür olaylar karşısında sessizliğe gömülmek, şiddeti ve adaletsizliği kabullenmek anlamına gelir. Bizler, bu ülkede her bireyin güven içinde yaşama hakkına sahip olduğunu hatırlatmak zorundayız. Yitirilen hayatlar ve geride kalan parçalanmış hayatların hesabını kim verecek?’’ dedi.  
Özlem Akarken, Geride Kalan Parçalanmış Hayatların Hesabını Kim Verecek?


 

 

 

 

Geçtiğimiz gün İstanbul’un Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner isimli iki genç kadının vahşice katledilmesi, toplumda büyük bir infial yarattı. Artan kadın cinayetlerinin toplumun her kesiminde endişe verici boyutlara ulaştığını belirten Sahim-Sen Genel Başkanı Özlem Akarken, kadın cinayetlerine karşı kamuoyuna önemli bir açıklama yaptı. Bu trajik olayların ardından sessiz kalmamanın ve kadına yönelik şiddetle kararlılıkla mücadele etmenin zorunluluk olduğunu vurgulayarak, bu şiddetin yalnızca bireysel bir sorun değil, aynı zamanda toplumsal ve sosyoekonomik sorunların bir yansıması olduğunu dile getirdi.

 

İstanbul’un Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner isimli iki genç kadının geçtiğimiz günlerde vahşice katledilmesi, toplumda derin bir üzüntü ve öfke ile karşılaştı. Kadın cinayetlerinin artan sıklığı karşısında toplumsal endişenin giderek arttığını belirten Sahim-Sen Genel Başkanı Özlem Akarken, bu şiddetin yalnızca bireysel suçlar olmadığını, aynı zamanda toplumsal ve sosyoekonomik sorunların bir yansıması olduğunu vurgulayarak, ‘‘Toplumsal ve sosyal olarak her gün daha fazla çürüyoruz. Artık yeter…Alışmayacağız, susmayacağız!" Bu tür olaylar karşısında sessizliğe gömülmek, şiddeti ve adaletsizliği kabullenmek anlamına gelir. Bizler, bu ülkede her bireyin güven içinde yaşama hakkına sahip olduğunu hatırlatmak zorundayız. Yitirilen hayatlar ve geride kalan parçalanmış hayatların hesabını kim verecek?’’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.