İTALYAN ve TÜRK ARKEOLOGLAR, SEMPOZYUMDA BULUŞTU!

KÜLTÜR 09.10.2024 - 07:01, Güncelleme: 09.10.2024 - 07:01 664 kez okundu.
 

İTALYAN ve TÜRK ARKEOLOGLAR, SEMPOZYUMDA BULUŞTU!

İTALYAN ve TÜRK ARKEOLOGLAR, “ANTİK ANADOLU’DA BETİMLEMELER ve TÖRENLER” BAŞLIKLI 15. İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU’NDA BULUŞTU!

İTALYAN ve TÜRK ARKEOLOGLAR, “ANTİK ANADOLU’DA BETİMLEMELER ve TÖRENLER” BAŞLIKLI 15. İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU’NDA BULUŞTU!     İtalyan Kültür Merkezi’nin bu yıl ilk kez İstanbul Üniversitesi ile işbirliği içinde düzenlediği 15. İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu, 4 Ekim Cuma günü “Antik Anadolu’da Betimlemeler ve Törenler: Mekânlar, Anıtlar, İmgeler” ana başlığıyla gerçekleşti! Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte, tarihi mirasa katkı sunmak için Türk kurumlarıyla işbirliği içinde çalışan İtalyan ekipler ülkemizin batısından doğusuna önemli arkeolojik alanlarda gerçekleştirdikleri kazıları, keşif süreçlerini, buluntuları ve hedeflerini aktardılar. İtalya ile Türkiye arasındaki kültürel diplomasi için büyük öneme sahip olan ve köklü bir bilimsel buluşma niteliğini taşıyan15. İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu’nun İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleşen akademik oturumlarının kaydı önümüzdeki günlerde İtalyan Kültür Merkezi’nin YouTube sayfasında yayınlanacak ve sempozyumda paylaşılan bulgular ayrıca kitap haline de getirilecek.   Türk topraklarına dağılmış muazzam bir miras üzerinde Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışan İtalyan arkeologlara sahada yürütülen çalışmaların sonuçlarını karşılaştırma olanağı sağlayan İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu’nun 15.’si, 4 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konsey Salonu’nda gerçekleşti. İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Salvatore Schirmo’nun ve İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi’nin girişimleriyle, Ankara İtalyan Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen sempozyum, bu yıl ilk kez İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında tarih ve arkeoloji meraklılarıyla buluştu.
İTALYAN ve TÜRK ARKEOLOGLAR, “ANTİK ANADOLU’DA BETİMLEMELER ve TÖRENLER” BAŞLIKLI 15. İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU’NDA BULUŞTU!

İTALYAN ve TÜRK ARKEOLOGLAR,

“ANTİK ANADOLU’DA BETİMLEMELER ve TÖRENLER” BAŞLIKLI

15. İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU’NDA

BULUŞTU!

 

 

İtalyan Kültür Merkezi’nin bu yıl ilk kez İstanbul Üniversitesi ile işbirliği içinde düzenlediği 15. İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu, 4 Ekim Cuma günü “Antik Anadolu’da Betimlemeler ve Törenler: Mekânlar, Anıtlar, İmgeler” ana başlığıyla gerçekleşti! Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte, tarihi mirasa katkı sunmak için Türk kurumlarıyla işbirliği içinde çalışan İtalyan ekipler ülkemizin batısından doğusuna önemli arkeolojik alanlarda gerçekleştirdikleri kazıları, keşif süreçlerini, buluntuları ve hedeflerini aktardılar. İtalya ile Türkiye arasındaki kültürel diplomasi için büyük öneme sahip olan ve köklü bir bilimsel buluşma niteliğini taşıyan15. İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu’nun İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleşen akademik oturumlarının kaydı önümüzdeki günlerde İtalyan Kültür Merkezi’nin YouTube sayfasında yayınlanacak ve sempozyumda paylaşılan bulgular ayrıca kitap haline de getirilecek.

 

Türk topraklarına dağılmış muazzam bir miras üzerinde Türk meslektaşlarıyla birlikte çalışan İtalyan arkeologlara sahada yürütülen çalışmaların sonuçlarını karşılaştırma olanağı sağlayan İtalyan Kültür Merkezi Arkeoloji Sempozyumu’nun 15.’si, 4 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Konsey Salonu’nda gerçekleşti. İstanbul İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Salvatore Schirmo’nun ve İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi’nin girişimleriyle, Ankara İtalyan Büyükelçiliği himayesinde düzenlenen sempozyum, bu yıl ilk kez İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında tarih ve arkeoloji meraklılarıyla buluştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.