Katil Babaya 2 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

ASAYİŞ 15.10.2024 - 16:49, Güncelleme: 15.10.2024 - 16:49 692 kez okundu.
 

Katil Babaya 2 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Eşini ve oğlunu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık karar duruşmasına takım elbiseyle katıldı. Son savunmasında, “Dünyası yıkılan, ailesi katledilen benim” dedi

Adana’da eşi Deniz (43) ve oğlu Alperen Suna’yı (16) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Cem Suna “Nitelikli kasten öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, savunmasında’’Dünyası başına yıkılan, ailesi katledilen benim.’’’dedi. Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde 19 Ağustos 2023’te 10 katlı apartmanın 9’ncu katındaki dairede yaşanan olayda, Cem Suna ile eşi Deniz ve oğlu Alperen arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Cem Suna, mutfaktan aldığı bıçakla eşini 39 yerinden, oğlunu da 49 yerinden bıçakladı. Komşuların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, aileyi yerde kanlar içinde buldu. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Deniz Suna ile oğlunun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı Cem Suna ise hastaneye kaldırıldı. ‘BEN YAPMADIM’ Hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanan Cem Suna hakkında Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Eş olan kadını kasten öldürme, alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçlarından açılan davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Cem Suna’nın takım elbise giyerek katıldığı dikkat çekti. Öldürülen Deniz Toker’in annesi Neriman Toker, baba Mehmet Toker, ve taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, sanık Cem Suna, son savunmasında eşini ve oğlunu kendisinin öldürmediğini tekrarlayarak,  ‘’Bir insan yaptığı hatayı kabul eder. Ama burada benim yaptığım bir hata yok. Ben yapmadığım bir şeyi neden kabul edeyim.’’ dedi. ’DÜNYASI YIKILAN BENİM’ Sanık Cem Suna, savunmasına şöyle devam etti: ’’Ben evladımı ve eşimi kaybettim. Eşim ve oğlum her gün gözlerimin önünde. Dışarı çıksam da bir şey fark etmeyecek zaten. Ancak ben bu zamana kadar sustuysam hep adalete olan güvenimden sustum. Ancak görüyorum ki, herkes kendi hükmünü verip, beni suçlu ilan etmiş. Asıl burada dünyası yıkılan, ailesi katledilen benim.’’ ‘AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA MAHKUM EDİLDİ’ Mahkeme heyeti, sanık Cem Suna’yı, “Adli Tıp raporları, tanık beyanları, dosyadaki tüm bilgi ve beyanları” göz önünde bulundurarak eşini ve oğlunu öldürmekten 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edip tutukluluğunun devamına karar verdi. ‘KADIN CİNAYETLERİ ÖNLENEMEZ HALE GELDİ’ Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu ve Kadın Meclisleri basın açıklaması yaptı. Açıklamada,’’Ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri artık önlenemez bir hale geldi. Bunun için cezasızlık algısının ortadan kaldırılması lazım. Bunun içinde ne 9. Yargı paketi ne de başka bir paket lazım. İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı yasanın uygulanması gerek. Buna karar verecek merciler bizler değiliz. Bu kararı verecek tek yetki yargıdır. Onlarında bağımsız bir şekilde bunları uygulaması lazım ki, bu kişiler artık hak ettiği cezayı bulsun.’’ Denildi.
Eşini ve oğlunu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık karar duruşmasına takım elbiseyle katıldı. Son savunmasında, “Dünyası yıkılan, ailesi katledilen benim” dedi

Adana’da eşi Deniz (43) ve oğlu Alperen Suna’yı (16) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Cem Suna “Nitelikli kasten öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, savunmasında’’Dünyası başına yıkılan, ailesi katledilen benim.’’’dedi.

Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde 19 Ağustos 2023’te 10 katlı apartmanın 9’ncu katındaki dairede yaşanan olayda, Cem Suna ile eşi Deniz ve oğlu Alperen arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Cem Suna, mutfaktan aldığı bıçakla eşini 39 yerinden, oğlunu da 49 yerinden bıçakladı. Komşuların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, aileyi yerde kanlar içinde buldu. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Deniz Suna ile oğlunun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı Cem Suna ise hastaneye kaldırıldı.

‘BEN YAPMADIM’

Hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanan Cem Suna hakkında Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Eş olan kadını kasten öldürme, alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçlarından açılan davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Cem Suna’nın takım elbise giyerek katıldığı dikkat çekti. Öldürülen Deniz Toker’in annesi Neriman Toker, baba Mehmet Toker, ve taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, sanık Cem Suna, son savunmasında eşini ve oğlunu kendisinin öldürmediğini tekrarlayarak,  ‘’Bir insan yaptığı hatayı kabul eder. Ama burada benim yaptığım bir hata yok. Ben yapmadığım bir şeyi neden kabul edeyim.’’ dedi.

’DÜNYASI YIKILAN BENİM’

Sanık Cem Suna, savunmasına şöyle devam etti:

’’Ben evladımı ve eşimi kaybettim. Eşim ve oğlum her gün gözlerimin önünde. Dışarı çıksam da bir şey fark etmeyecek zaten. Ancak ben bu zamana kadar sustuysam hep adalete olan güvenimden sustum. Ancak görüyorum ki, herkes kendi hükmünü verip, beni suçlu ilan etmiş. Asıl burada dünyası yıkılan, ailesi katledilen benim.’’

‘AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA MAHKUM EDİLDİ’

Mahkeme heyeti, sanık Cem Suna’yı, “Adli Tıp raporları, tanık beyanları, dosyadaki tüm bilgi ve beyanları” göz önünde bulundurarak eşini ve oğlunu öldürmekten 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edip tutukluluğunun devamına karar verdi.

‘KADIN CİNAYETLERİ ÖNLENEMEZ HALE GELDİ’

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu ve Kadın Meclisleri basın açıklaması yaptı. Açıklamada,’’Ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri artık önlenemez bir hale geldi. Bunun için cezasızlık algısının ortadan kaldırılması lazım. Bunun içinde ne 9. Yargı paketi ne de başka bir paket lazım. İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı yasanın uygulanması gerek. Buna karar verecek merciler bizler değiliz. Bu kararı verecek tek yetki yargıdır. Onlarında bağımsız bir şekilde bunları uygulaması lazım ki, bu kişiler artık hak ettiği cezayı bulsun.’’ Denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.