Adana Lezzet Festivali Başlıyor

GÜNDEM 16.10.2024 - 16:27, Güncelleme: 16.10.2024 - 16:27 757 kez okundu.
 

Adana Lezzet Festivali Başlıyor

Yarın kapılarını açacak olan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Adana’ya özgü tatların yer aldığı standlarda misafirlerini lezzetli bir yolculuğa çıkaracak.

“Kökleriyle Adana” temasıyla bu yıl 8.si düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ lezzetseverlerle yarın buluşuyor. Adana kebabından şırdana, milli içeceğimiz şalgamdan her çeşit yiyecek ve içeceğin biraraya geldiği Adana Lezzet Festivali’nde birbirinden lezzetli tatlar damak çatlatacak. ‘TURİSTİK DESTİNASYON’ Ulusararası Adana Lezzet Festivali hakkında bilgi veren Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, yurt içi ve yurt dışından lezzet tutkunlarını lezzet festivaline davet ederek, ’’Bu festivalle birlikte Adana sadece yemekleriyle değil aynı zamanda tarihi,kültürü,insanı,coğrafi ve sosyal yapısıyla da tüm dünyaya tanıtılıyor” dedi. ‘1,5 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ’ Köşger, misafirlerin bir taraftan Adana’nın mutfağının sahip olduğu, köklerinin Çukurova’nın verimli topraklarına dayandığı eşsiz lezzetleri tadarken, diğer taraftan yerli ve yabancı birçok ünlü şefin gastroshowlarıyla unutulmaz anlara şahitlik edeceklerini ifade etti. Her yıl düzenlenen festivalin bir önceki yıldan daha çok ses getirmesi ve Adana’nın gastronomi turizminin vazgeçilmez duraklarından biri olması için gayret gösterdiklerini dile getiren Vali Köşger, “Geçen yıl 923 bin ziyaretçiyi ağırladığımız Uluslararası Adana Lezzet Festivalimizde 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor ve bunun heyecanını yaşıyoruz. Festivalimizin 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde ilimiz ekonomisine yaklaşık 3 milyar TL’lik katkı sağlayacağını düşünüyoruz.’’dedi. 20 EKİM’E KADAR SÜRECEK Merkez Park’ta düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin resmi açılış töreni 19 Ekim Cumartesi günü Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katılımlarıyla Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen moderatörlüğünde saat 10.00’da Merkez Park Ana Sahnede gerçekleştirilecek. Festivale girişler ücretsiz olurken, festival pazar gününe kadar sürecek. (HABER MERKEZİ) 
Yarın kapılarını açacak olan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Adana’ya özgü tatların yer aldığı standlarda misafirlerini lezzetli bir yolculuğa çıkaracak.

“Kökleriyle Adana” temasıyla bu yıl 8.si düzenlenecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ lezzetseverlerle yarın buluşuyor. Adana kebabından şırdana, milli içeceğimiz şalgamdan her çeşit yiyecek ve içeceğin biraraya geldiği Adana Lezzet Festivali’nde birbirinden lezzetli tatlar damak çatlatacak.

‘TURİSTİK DESTİNASYON’

Ulusararası Adana Lezzet Festivali hakkında bilgi veren Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, yurt içi ve yurt dışından lezzet tutkunlarını lezzet festivaline davet ederek, ’’Bu festivalle birlikte Adana sadece yemekleriyle değil aynı zamanda tarihi,kültürü,insanı,coğrafi ve sosyal yapısıyla da tüm dünyaya tanıtılıyor” dedi.

‘1,5 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ’

Köşger, misafirlerin bir taraftan Adana’nın mutfağının sahip olduğu, köklerinin Çukurova’nın verimli topraklarına dayandığı eşsiz lezzetleri tadarken, diğer taraftan yerli ve yabancı birçok ünlü şefin gastroshowlarıyla unutulmaz anlara şahitlik edeceklerini ifade etti.

Her yıl düzenlenen festivalin bir önceki yıldan daha çok ses getirmesi ve Adana’nın gastronomi turizminin vazgeçilmez duraklarından biri olması için gayret gösterdiklerini dile getiren Vali Köşger, “Geçen yıl 923 bin ziyaretçiyi ağırladığımız Uluslararası Adana Lezzet Festivalimizde 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor ve bunun heyecanını yaşıyoruz. Festivalimizin 4 gün gibi kısa bir süre içerisinde ilimiz ekonomisine yaklaşık 3 milyar TL’lik katkı sağlayacağını düşünüyoruz.’’dedi.

20 EKİM’E KADAR SÜRECEK

Merkez Park’ta düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin resmi açılış töreni 19 Ekim Cumartesi günü Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katılımlarıyla Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen moderatörlüğünde saat 10.00’da Merkez Park Ana Sahnede gerçekleştirilecek.

Festivale girişler ücretsiz olurken, festival pazar gününe kadar sürecek. (HABER MERKEZİ) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.