ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDE “ASIL OLAN VAR OLAN” SERGİSİ

SANAT 20.10.2024 - 09:39, Güncelleme: 20.10.2024 - 09:39 389 kez okundu.
 

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ’NDE “ASIL OLAN VAR OLAN” SERGİSİ

Çukurova Üniversitesi’nde dokuz genç tasarımcının tekstil malzemeleri kullanarak oluşturdukları “Asıl Olan Var Olan” isimli sergi sanat severlerin büyük ilgisini topladı.

  Özlem Uslu küratörlüğünde gerçekleşen sergide, eseri yer alan sanatçılar; Ayça Topalbebek, Beyaz Atman, Beyzanur Aygün, Büşra Çeltikçi, Dilek Karcı Ballı, Ezgi Mengüç, Hale Yılmaz Gözene, Nuran Musaoğlu ve Nursima Dağabakan kendi sanat pratiklerini bu kez enstalasyon (yerleştirme) biçiminde kamusal alanda izleyicilerle buluşturdular. Sergi küratörü Özlem Uslu, “Bu grup sergisinde yer alan her bir yerleştirme, insanı kendi iç dünyasında, sosyal hayattaki konumunda ve ilişkileri çerçevesinde farkındalığa ve sorgulamaya yöneltmektedir. Hepsi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan başarılı genç tasarımcılarla tekstil ağırlıklı grup enstalasyon sergi projemizi geliştirerek uluslararası platformlara taşımak istiyoruz” dedi. Dokuz enstalasyon çalışması 31 Ekim 2024 tarihine kadar Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi içerisinde görülebilir.
Çukurova Üniversitesi’nde dokuz genç tasarımcının tekstil malzemeleri kullanarak oluşturdukları “Asıl Olan Var Olan” isimli sergi sanat severlerin büyük ilgisini topladı.

 

Özlem Uslu küratörlüğünde gerçekleşen sergide, eseri yer alan sanatçılar; Ayça Topalbebek, Beyaz Atman, Beyzanur Aygün, Büşra Çeltikçi, Dilek Karcı Ballı, Ezgi Mengüç, Hale Yılmaz Gözene, Nuran Musaoğlu ve Nursima Dağabakan kendi sanat pratiklerini bu kez enstalasyon (yerleştirme) biçiminde kamusal alanda izleyicilerle buluşturdular.

Sergi küratörü Özlem Uslu, “Bu grup sergisinde yer alan her bir yerleştirme, insanı kendi iç dünyasında, sosyal hayattaki konumunda ve ilişkileri çerçevesinde farkındalığa ve sorgulamaya yöneltmektedir. Hepsi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan başarılı genç tasarımcılarla tekstil ağırlıklı grup enstalasyon sergi projemizi geliştirerek uluslararası platformlara taşımak istiyoruz” dedi.

Dokuz enstalasyon çalışması 31 Ekim 2024 tarihine kadar Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi içerisinde görülebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.