AB Büyükelçisi Ossowski Anıtkabir'i ziyaret etti

GÜNDEM 25.10.2024 - 06:50, Güncelleme: 25.10.2024 - 06:50 430 kez okundu.
 

AB Büyükelçisi Ossowski Anıtkabir'i ziyaret etti

Büyükelçi Ossowski’ye ziyareti sırasında eşi ve AB Delegasyonu’ndan çalışma arkadaşları eşlik etti.

  Güven mektubunu 22 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunan Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, bugün Anıtkabir'i ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.  Anıtkabir’deki törende, Büyükelçi Ossowski Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve şu satırları yazdı: “Tüm terör eylemlerini kınıyoruz. Bu vesileyle, dünkü menfur terör eyleminde hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunuyor ve Türk Milleti ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz.” Büyükelçi Ossowski’nin Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı metnin tamamı şöyle:  “Aziz Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak bıraktığınız eserler ve kazanımlar, Türkiye'nin güçlü ve gururlu bir ulus olarak dünya toplumları arasındaki yerini almasının temelini oluşturmaktadır. Demokrasi, insan hakları, barış ve güvenliğe olan bağlılık, ekonomik ve sosyal ilerleme Avrupa Birliği ve AB’ye aday olan Türkiye’nin paylaştığı ortak değerlerdir. Değerlerimizin ve BM Şartı’nın sadece ortak komşuluk alanımızda değil, dünya genelinde korunmasını sağlamak amacıyla stratejik ortaklar olarak birlikte çalışıyoruz. Bizleri bir arada tutan güçlü siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel bağlarımızdır.  Tüm terör eylemlerini kınıyoruz.
Büyükelçi Ossowski’ye ziyareti sırasında eşi ve AB Delegasyonu’ndan çalışma arkadaşları eşlik etti.

 

Güven mektubunu 22 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunan Büyükelçi Thomas Hans Ossowski, bugün Anıtkabir'i ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. 

Anıtkabir’deki törende, Büyükelçi Ossowski Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve şu satırları yazdı: “Tüm terör eylemlerini kınıyoruz. Bu vesileyle, dünkü menfur terör eyleminde hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimizi sunuyor ve Türk Milleti ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz.”

Büyükelçi Ossowski’nin Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı metnin tamamı şöyle: 

“Aziz Atatürk,

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olarak bıraktığınız eserler ve kazanımlar, Türkiye'nin güçlü ve gururlu bir ulus olarak dünya toplumları arasındaki yerini almasının temelini oluşturmaktadır.
Demokrasi, insan hakları, barış ve güvenliğe olan bağlılık, ekonomik ve sosyal ilerleme Avrupa Birliği ve AB’ye aday olan Türkiye’nin paylaştığı ortak değerlerdir. Değerlerimizin ve BM Şartı’nın sadece ortak komşuluk alanımızda değil, dünya genelinde korunmasını sağlamak amacıyla stratejik ortaklar olarak birlikte çalışıyoruz. Bizleri bir arada tutan güçlü siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel bağlarımızdır. 

Tüm terör eylemlerini kınıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.