Kadına destek, küresel ısınmaya darbe

GÜNDEM 04.12.2024 - 08:52, Güncelleme: 04.12.2024 - 08:52 1273+ kez okundu.
 

Kadına destek, küresel ısınmaya darbe

Adana Büyükşehir Belediyesi, Güneş Enerjisiyle Çalışan Akıllı Sera açtı

Göçmen ve yerel 111 kadının çalışacağı serada, 70 çeşit süs bitkisi üretilecek Başkan Zeydan Karalar, “Kadının güçlenmesi için çalışmaya ve küresel ısınmayı önlemeye yönelik hizmete devam edeceğiz.” Adana Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve ABD Dış İlişkiler Departmanı Nüfus Mülteciler ve Göç Bürosu iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Adana’da 10 dönüm alan üzerinde açılan serada güneş enerjisiyle ısıtma ve soğutma gerçekleştirilecek. Yarısı göçle gelen olmak üzere 111 kadının istihdam edileceği serada 70 çeşit süs bitkisi yetiştirilecek. Adana Büyükşehir Belediyesi; Meryem Kadın Kooperatifi’nin yer aldığı proje kapsamında üretilecek çiçekleri, Adana’nın güzelleştirilmesinde, çiçeklendirilmesinde ve peyzajında kullanacak. Güneş Enerjisiyle Çalışan Akıllı Sera açılışına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, IOM ve ABD Dış İlişkiler Departmanı Nüfus Mülteciler ve Göç Bürosu temsilcileri, siyasiler ile Adanalılar katıldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi, Güneş Enerjisiyle Çalışan Akıllı Sera açtı

Göçmen ve yerel 111 kadının çalışacağı serada, 70 çeşit süs bitkisi üretilecek

Başkan Zeydan Karalar, “Kadının güçlenmesi için çalışmaya ve küresel ısınmayı önlemeye yönelik hizmete devam edeceğiz.”

Adana Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve ABD Dış İlişkiler Departmanı Nüfus Mülteciler ve Göç Bürosu iş birliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Adana’da 10 dönüm alan üzerinde açılan serada güneş enerjisiyle ısıtma ve soğutma gerçekleştirilecek. Yarısı göçle gelen olmak üzere 111 kadının istihdam edileceği serada 70 çeşit süs bitkisi yetiştirilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi; Meryem Kadın Kooperatifi’nin yer aldığı proje kapsamında üretilecek çiçekleri, Adana’nın güzelleştirilmesinde, çiçeklendirilmesinde ve peyzajında kullanacak.

Güneş Enerjisiyle Çalışan Akıllı Sera açılışına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, IOM ve ABD Dış İlişkiler Departmanı Nüfus Mülteciler ve Göç Bürosu temsilcileri, siyasiler ile Adanalılar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.