Mutlu hissetmenin 6 nedeni

SAĞLIK 23.03.2025 - 08:44, Güncelleme: 23.03.2025 - 08:44 1123 kez okundu.
 

Mutlu hissetmenin 6 nedeni

Uzm. Psk. Jülide Unutmaz, "Baskılama ve zorlanma; gerçeklikten uzaklaşma, tükenmişlik ya da anlam kaybı yaratabileceği için duygusal değişima izin verilmesi gerekir.

Sürekli hissetmenin sağlıklı olması mümkün değil Her zaman mutlu hissetme gibi kalıcı olmayan bir beklentinin, kötü seslerin bastırıp ardından daha şiddetli ortaya çıkmalarına neden olarak zihinsel açıdan zemine dayandıklarını Uzm. Psk. Jülide Unutmaz, "Baskılama ve zorlanma; gerçeklikten uzaklaşma, tükenmişlik ya da anlam kaybı yaratabileceği için duygusal değişima izin verilmesi gerekir. Yaşam zorluklarını kabul edip anlamlı hayatlar boyunca kişisel gelişime önem verilmesi, uzun süreli mutluluğa katkı sağlar. Duygusal stresle hepsine alan açabildiğimiz bir olumsuzluk varlığı da kırılmaz" dedi. Mutluluğun hem zihinsel hem de duygusal sağlığın olumlu yönde güçlü olduğu kadar güçlü olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog Jülide Unutmaz , en büyük faydalarını şu şekilde sıraladı:   Stres ve kaygıyı Mutluluk, stres hormonu olan kortizol seviyesini düşürerek kişinin daha sakin ve rahat hissetmesini sağlar. Kaygıyı olumsuz olumsuzluk çözümünden çıkmayı etkiler. Beyin kimyasını olumlu etkiler Mutlu bendeda beynimiz dopamin, serotonin, oksitosin ve endorfin gibi 'iyi hissettiren' kimyasallar salgılarlar. Bunlar da motivasyonu arttırır, odaklanmayı değiştirir ve güvenliği azaltır. Duygusal verileri birleştirin Mutluluk, kişinin olumsuz olayları ile başa çıkma bozulmasını artırır ve duygusal esnekliği sağlar. Zorluklar, karşılarında daha umutlu ve çözüm odaklı düşünmeyi sürdürüyor. Öz güveni ve öz saygıyı arttırır Kişi mutlu olduğunda kendine güveni ve yaşam sevinci artar. Başarı hissi ve kendini değerli tutma özelliği artar. Sosyal ilişkileri güçlendirir Mutlu bireyler daha sıcakkanlı, anlayışlı ve empatik olarak ayrılırlar, bu da ilişkilerinin daha da güçlenmesini sağlar. Sosyal bağları, psikolojik sağlamlığı artırarak daha dengeli bir ruh halinde katkı sağlar. Yaratıcılığı ve problem çözme becerisini arttırır Mutlu hissetmeyi genişletir ve farklı bakış açılarıyla düşünürler. Yaratıcı destekleyerek yeni ürünler, ürünler ve çözümler bulma yetisini güçlendirir.  
Uzm. Psk. Jülide Unutmaz, "Baskılama ve zorlanma; gerçeklikten uzaklaşma, tükenmişlik ya da anlam kaybı yaratabileceği için duygusal değişima izin verilmesi gerekir.

Sürekli hissetmenin sağlıklı olması mümkün değil

Her zaman mutlu hissetme gibi kalıcı olmayan bir beklentinin, kötü seslerin bastırıp ardından daha şiddetli ortaya çıkmalarına neden olarak zihinsel açıdan zemine dayandıklarını Uzm. Psk. Jülide Unutmaz, "Baskılama ve zorlanma; gerçeklikten uzaklaşma, tükenmişlik ya da anlam kaybı yaratabileceği için duygusal değişima izin verilmesi gerekir. Yaşam zorluklarını kabul edip anlamlı hayatlar boyunca kişisel gelişime önem verilmesi, uzun süreli mutluluğa katkı sağlar. Duygusal stresle hepsine alan açabildiğimiz bir olumsuzluk varlığı da kırılmaz" dedi.

Mutluluğun hem zihinsel hem de duygusal sağlığın olumlu yönde güçlü olduğu kadar güçlü olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog Jülide Unutmaz , en büyük faydalarını şu şekilde sıraladı:

 

Stres ve kaygıyı

Mutluluk, stres hormonu olan kortizol seviyesini düşürerek kişinin daha sakin ve rahat hissetmesini sağlar. Kaygıyı olumsuz olumsuzluk çözümünden çıkmayı etkiler.

Beyin kimyasını olumlu etkiler

Mutlu bendeda beynimiz dopamin, serotonin, oksitosin ve endorfin gibi 'iyi hissettiren' kimyasallar salgılarlar. Bunlar da motivasyonu arttırır, odaklanmayı değiştirir ve güvenliği azaltır.

Duygusal verileri birleştirin

Mutluluk, kişinin olumsuz olayları ile başa çıkma bozulmasını artırır ve duygusal esnekliği sağlar. Zorluklar, karşılarında daha umutlu ve çözüm odaklı düşünmeyi sürdürüyor.

Öz güveni ve öz saygıyı arttırır

Kişi mutlu olduğunda kendine güveni ve yaşam sevinci artar. Başarı hissi ve kendini değerli tutma özelliği artar.

Sosyal ilişkileri güçlendirir

Mutlu bireyler daha sıcakkanlı, anlayışlı ve empatik olarak ayrılırlar, bu da ilişkilerinin daha da güçlenmesini sağlar. Sosyal bağları, psikolojik sağlamlığı artırarak daha dengeli bir ruh halinde katkı sağlar.

Yaratıcılığı ve problem çözme becerisini arttırır

Mutlu hissetmeyi genişletir ve farklı bakış açılarıyla düşünürler. Yaratıcı destekleyerek yeni ürünler, ürünler ve çözümler bulma yetisini güçlendirir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.