Yörük Türkmen Kültürünün Kalbi; Adana’da atacak!...
Yörük Türkmen Kültürünün Kalbi; Adana’da atacak!...
Yörük Türkmen Kültürünün köklerinden gelen güçlü birlik duygusu, bu yıl 21.kez Adana’da yeniden hayat buluyor.
Yörük Türkmen Kültürünün köklerinden gelen güçlü birlik duygusu, bu yıl 21.kez Adana’da yeniden hayat buluyor.
Çukurova Yörük Türkmen Şöleni Komitesi; 21.Yörük Türkmen Şöleni öncesi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.
Bu yıl 2-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan 21.Yörük Türkmen Şöleni programı hakkında açıklama yapan Yörük Türkmen Dernekleri’nden oluşan komiteye başkanlık yapan Hüseyin Yıldırım, şölen hakkında açıklamalarda bulundu.
Yıldırım; “Türkistan’dan Anadolu’ya uzanan tarihi yürüyüşümüzün nişanesi olan Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni 2-4 Mayıs 025 tarihleri arasında halkımızla buluşacak” dedi.
“BİZ YÖRÜĞÜZ, BİZ VARIZ”
Çukurova Yörük Türkmen Şöleni Komitesi Başkanı Hüseyin Yıldırım; şölenin sadece bir etkinlik değil aynı zamanda kimlik bildirisi, hafıza tazelemesi ve diriliş çağrısı olduğuna dikkat çekerek; “Yörük-Türkmen ruhunu yaşatmak, unutturulmaması gereken bir misyon değil gelecek nesillere devredilecek bir emanettir. Bu büyük buluşma; sadece geleneklerin canlandırıldığı bir şölen değil aynı zamanda birlik ve dayanışmanın güçlü bir işareti olacak” diye konuştu.
ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde yapılan basın toplantısına; Yörük Türkmen Dernekleri başkan ve yöneticilerin yanı sıra Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Müdürü Muhammet Bakır, Yüreğir Belediye Başkanvekili Uğur Sayılıkan, Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Aziz Sağıroğlu, Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Uğur Büyükkantarcı da katıldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.