BAŞLAMIŞLI: “BİREYSEL DEĞİL TOPLU MÜCADELE İLE SONUÇ ALABİLİRİZ”

GÜNDEM 08.07.2021 - 22:33, Güncelleme: 29.09.2023 - 04:46 1743+ kez okundu.
 

BAŞLAMIŞLI: “BİREYSEL DEĞİL TOPLU MÜCADELE İLE SONUÇ ALABİLİRİZ”

SİNEM ÖZKAN BAŞLAMIŞLI: “BİREYSEL DEĞİL TOPLU MÜCADELE İLE SONUÇ ALABİLİRİZ”   Adana Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Sinem Özkan Başlamışlı, hava sıcaklıklarının artması ve sert çekirdekli meyvelerin toplanmasından sonra Akdeniz Meyve Sineği zararlısında, son haftalarda artış gözlemlendiğini bildirdi.    Sinem Özkan Başlamışlı, Adana Tarım Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin il genelindeki 125 erken uyarı istasyonunda yapmış olduğu sayımlar sonucunda Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunda artış tespit edildiğini bildirdi. Başlamışlı, bu nedenle Adana Çiftçiler Birliği olarak yoğunluğun kırılması amacıyla 3 gün süreyle toplu mücadele konusunda çiftçilerin bilgilendirildiğini kaydetti.   Narenciye hasadı tamamlanıncaya kadar kısmi dal ilaçlamalarının düzenli olarak yapılmasına, sert çekirdekli meyve bahçelerinde hasat sonrası yere dökülen meyve atıklarının toplanmasına, karpuz ve kavun tarlalarının hasattan sonra hızlıca sürümlerinin gerçekleştirilmesine özen gösterilmesi gerektiğini belirten Başlamışlı, bireysel  mücadeleden çok, toplu mücadelenin önemine dikkati çekti.   Akdeniz meyve sineğinin önüne geçmek için tüm çiftçilerin aynı duyarlılığı göstereceğine inandığını ifade eden  Sinem Özkan Başlamışlı, bu zararlıya karşı etkin önlem alınmasının sadece çiftçiler değil bölge ve ülke ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
SİNEM ÖZKAN BAŞLAMIŞLI:
“BİREYSEL DEĞİL TOPLU MÜCADELE İLE SONUÇ ALABİLİRİZ”
 
Adana Çiftçiler Birliği Genel Sekreteri Sinem Özkan Başlamışlı, hava sıcaklıklarının artması ve sert çekirdekli meyvelerin toplanmasından sonra Akdeniz Meyve Sineği zararlısında, son haftalarda artış gözlemlendiğini bildirdi. 
 
Sinem Özkan Başlamışlı, Adana Tarım Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin il genelindeki 125 erken uyarı istasyonunda yapmış olduğu sayımlar sonucunda Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunda artış tespit edildiğini bildirdi. Başlamışlı, bu nedenle Adana Çiftçiler Birliği olarak yoğunluğun kırılması amacıyla 3 gün süreyle toplu mücadele konusunda çiftçilerin bilgilendirildiğini kaydetti.
 
Narenciye hasadı tamamlanıncaya kadar kısmi dal ilaçlamalarının düzenli olarak yapılmasına, sert çekirdekli meyve bahçelerinde hasat sonrası yere dökülen meyve atıklarının toplanmasına, karpuz ve kavun tarlalarının hasattan sonra hızlıca sürümlerinin gerçekleştirilmesine özen gösterilmesi gerektiğini belirten Başlamışlı, bireysel  mücadeleden çok, toplu mücadelenin önemine dikkati çekti.
 
Akdeniz meyve sineğinin önüne geçmek için tüm çiftçilerin aynı duyarlılığı göstereceğine inandığını ifade eden  Sinem Özkan Başlamışlı, bu zararlıya karşı etkin önlem alınmasının sadece çiftçiler değil bölge ve ülke ekonomisi açısından da büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.