Irak Başbakanı Sudani, Lübnanlı mevkidaşıyla görüştü

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 21.07.2024 - 16:45, Güncelleme: 21.07.2024 - 21:19 542+ kez okundu.
 

Irak Başbakanı Sudani, Lübnanlı mevkidaşıyla görüştü

Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani, Bağdat'a gelen Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıları görüştü.

Irak Başbakanlıktan ofisinden yapılan açıklamaya göre Sudani, Bağdat'a gelen Mikati ve heyetiyle bir araya geldi. Görüşmede iki başbakan, Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıların durdurulması ve çatışmaların bölgesel olarak yayılmasının önlenmesi için çaba gösterilmesi gerekliliğini vurguladı. Sudani, Lübnanlı mevkidaşı ile iki ülke arasındaki ilişkiler, bunları geliştirmenin yolları, ekonomik ortaklığı güçlendirmenin yolları ve Irak petrolünün Lübnan'a tedarikine ilişkin ikili anlaşmanın ele alındığı ikili bir görüşme oturumu gerçekleştirdi. Görüşmede, bölgede durumu ve en son siyasi ve güvenlik gelişmeleri ele alındı. (İLKHA)
Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani, Bağdat'a gelen Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıları görüştü.

Irak Başbakanlıktan ofisinden yapılan açıklamaya göre Sudani, Bağdat'a gelen Mikati ve heyetiyle bir araya geldi.

Görüşmede iki başbakan, Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıların durdurulması ve çatışmaların bölgesel olarak yayılmasının önlenmesi için çaba gösterilmesi gerekliliğini vurguladı.

Sudani, Lübnanlı mevkidaşı ile iki ülke arasındaki ilişkiler, bunları geliştirmenin yolları, ekonomik ortaklığı güçlendirmenin yolları ve Irak petrolünün Lübnan'a tedarikine ilişkin ikili anlaşmanın ele alındığı ikili bir görüşme oturumu gerçekleştirdi.

Görüşmede, bölgede durumu ve en son siyasi ve güvenlik gelişmeleri ele alındı. (İLKHA)

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.