''Kadına Yönelik Şiddet İnsan Hakları İhlalidir!'''

GÜNDEM 14.10.2024 - 09:52, Güncelleme: 14.10.2024 - 10:28 936 kez okundu.
 

''Kadına Yönelik Şiddet İnsan Hakları İhlalidir!'''

Kastamonu Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Kastamonu Üniversitesi Öğrenci Topluluğu, son zamanlarda artan kadın hakları ihlalleri ile çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, ''Ölmek değil, yaşamak istiyoruz.'' sloganları atıldı.

Son zamanlarda artan kadın cinayetleri ve çocuk haklarının istismarının önlenmesi için gerekli adımların atılması gerektiğine dikkat çeken grup, yüzlerine yaptıkları kanlı makyaj ve ağız bağlama gibi kadına yönelik şiddete dair somut örneklerle yaşananlara tepki gösterdi.  Valilik izninde düzenlenen yürüyüş Kastamonu Kışla Parkı'nda başladı. Gençler, ellerindeki ''Bunlar ilk değil ama son olsun'', ''Anne otobüsteyim,kork!'' yazılı pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı'nda yürüşünü bitiren grup, burada açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi; ''Kadına şiddet toplumların en acı ve yaygın sorunlarından biridir. Fiziksel, psikolojik,ekonomik ve cinsel boyutlarıyla kadına yönelik şiddet,yalnızca bireyleri değil, aileri ve toplumu da derinden etkiler. Kadına şiddetin önlenmesi,sadece hukuki düzenlemelerle değil, aynı zamanda toplumsal farkındalığın arttırılmasıyla mümkündür. Eğitim,toplumsal cinsiyet eşitliği,medya bilinci ve destek mekanizmalarının güçlendirilmesi ve sorunun kökenine inerek çözüm üretmek yardımcı olabilir.  Unutulmamalıdır ki, kadına yönelik her türlü şiddet insan hakları ihlalidir ve bu durumu kabul etmek asla mümkün değildir. Herkesin, her ortamda kadına yönelik şiddeti durdurma konusunda sorumluluk alması gerekmektedir.''     
Kastamonu Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Kastamonu Üniversitesi Öğrenci Topluluğu, son zamanlarda artan kadın hakları ihlalleri ile çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, ''Ölmek değil, yaşamak istiyoruz.'' sloganları atıldı.

Son zamanlarda artan kadın cinayetleri ve çocuk haklarının istismarının önlenmesi için gerekli adımların atılması gerektiğine dikkat çeken grup, yüzlerine yaptıkları kanlı makyaj ve ağız bağlama gibi kadına yönelik şiddete dair somut örneklerle yaşananlara tepki gösterdi. 

Valilik izninde düzenlenen yürüyüş Kastamonu Kışla Parkı'nda başladı. Gençler, ellerindeki ''Bunlar ilk değil ama son olsun'', ''Anne otobüsteyim,kork!'' yazılı pankartlar ve sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Meydanı'nda yürüşünü bitiren grup, burada açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

''Kadına şiddet toplumların en acı ve yaygın sorunlarından biridir.

Fiziksel, psikolojik,ekonomik ve cinsel boyutlarıyla kadına yönelik şiddet,yalnızca bireyleri değil, aileri ve toplumu da derinden etkiler.

Kadına şiddetin önlenmesi,sadece hukuki düzenlemelerle değil, aynı zamanda toplumsal farkındalığın arttırılmasıyla mümkündür.

Eğitim,toplumsal cinsiyet eşitliği,medya bilinci ve destek mekanizmalarının güçlendirilmesi ve sorunun kökenine inerek çözüm üretmek yardımcı olabilir. 

Unutulmamalıdır ki, kadına yönelik her türlü şiddet insan hakları ihlalidir ve bu durumu kabul etmek asla mümkün değildir. Herkesin, her ortamda kadına yönelik şiddeti durdurma konusunda sorumluluk alması gerekmektedir.'' 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.