Kahramanmaraş'ta ormanlık alanlara girişler yasaklandı

YAŞAM (AA) - Anadolu Ajansı | 12.06.2024 - 18:59, Güncelleme: 13.06.2024 - 05:53 857+ kez okundu.
 

Kahramanmaraş'ta ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Kahramanmaraş Valiliği, kentteki ormanlık alanlara girişlerin 31 Ekim'e kadar yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, yaz mevsimiyle hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliğiyle kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceğinin değerlendirildiği belirtildi. İl sınırları içerisindeki piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik, spor ve yürüyüş gibi faaliyetlerde bulunulmasının serbest, söz konusu alanların dışındaki ormanlık alanlarda ise mangal yakamak, tüp kullanmak, nargile içmek gibi ateş yakılarak gerçekleştirilen faaliyetlerin kesinlikle yasak olduğu ifade edilen açıklamada, "Orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahallelerde anız, bağ bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği gibi nedenlerle ağaç, dal ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaktır. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar enerji hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır. Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracaklardır." denildi. (İLKHA) 6138 sayılı Orman Kanunun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 15 Haziran 2024 - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında YASAKLANMASI kararı alınmıştır. Orman Yangınlarını Önleyici Tedbirler Genel Emir 2024/1⬇️… pic.twitter.com/CByZAMBnGY — Kahramanmaraş Valiliği (@TCkahramanmaras) June 12, 2024  
Kahramanmaraş Valiliği, kentteki ormanlık alanlara girişlerin 31 Ekim'e kadar yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, yaz mevsimiyle hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliğiyle kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınlarının meydana gelebileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

İl sınırları içerisindeki piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik, spor ve yürüyüş gibi faaliyetlerde bulunulmasının serbest, söz konusu alanların dışındaki ormanlık alanlarda ise mangal yakamak, tüp kullanmak, nargile içmek gibi ateş yakılarak gerçekleştirilen faaliyetlerin kesinlikle yasak olduğu ifade edilen açıklamada, "Orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahallelerde anız, bağ bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği gibi nedenlerle ağaç, dal ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaktır. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar enerji hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır. Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracaklardır." denildi. (İLKHA)

6138 sayılı Orman Kanunun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 15 Haziran 2024 - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında YASAKLANMASI kararı alınmıştır.

Orman Yangınlarını Önleyici Tedbirler Genel Emir 2024/1⬇️… pic.twitter.com/CByZAMBnGY

— Kahramanmaraş Valiliği (@TCkahramanmaras) June 12, 2024

 

Habere ifade bırak !
Administrator Administrator
Administrator Administrator
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve adanayerelhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.