Karalar, “Yaşar Kemal gibi bir ustanın değerlerini gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz.”
Karalar, “Yaşar Kemal gibi bir ustanın değerlerini gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz.”
Yaşar Kemal Sanat Günleri, “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına Çukurova’nın Renkleri Sesleri” paneli ile başladı.
Yaşar Kemal Sanat Günleri, “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına Çukurova’nın Renkleri Sesleri” paneli ile başladı.
Ayşe Semiha Baban Gökçeli: “Yaşar Kemal’in, ‘yaratarak ve üreterek öğrenme’ felsefesi yolunda ilerliyoruz.”
Başkan Zeydan Karalar, “Yaşar Kemal gibi bir ustanın değerlerini gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz.”
Başkan Zeydan Karalar, “Bin kişinin aynı anda okuyup, çalışabileceği ikinci İnce Memed Kütüphanesi’nin temelini yakında atacağız.
Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Altın Koza ve Yaşar Kemal Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Yaşar Kemal Sanat Günleri, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen; “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına-Çukurova’nın Sesleri” paneli ile başladı.
ZEYDAN KARALAR HEP YANIMIZDA OLDU
Panelin açılış konuşmasını yapan Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli, Yaşar Kemal Günleri’nin başlangıç öyküsünü anlattı.
Gökçeli şunları söyledi: “Bundan 10 yıl kadar önce Zeydan Başkan’la tanıştık. O günden bu yana birçok ortak işe imza attık. Adana’yı Türkiye’nin kültür haritasındaki hak ettiği yere oturtmak için verdiği mücadelede Yaşar Kemal’i hep yanına aldı. Bizim vakıf çalışmalarımıza da desteğini hiç esirgemedi. Öncelikle kendisine ve çalışmalarımızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün panelimizde konuşma yapacak olan katılımcılara da ayrıca teşekkür ediyorum.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.